Leo Messi primește un salariu amețitor în MLS. Însă nu este cel mai bine plătit sportiv din SUA

Cosmin Olteanu 10.06.2023, 11:38
Leo Messi primește un salariu amețitor în MLS. Însă nu este cel mai bine plătit sportiv din SUA

Leo Messi primește un salariu amețitor în MLS. Însă nu este cel mai bine plătit sportiv din SUA.

Starul argentinian a ales să semneze cu Inter Miami, deși a fost ofertat de fosta sa echipă, FC Barcelona, dar și de Al-Ittihad.

Leo Messi primește un salariu amețitor în MLS. Însă nu este cel mai bine plătit sportiv din SUA

Leo Messi va primi 53,7 milioane de dolari pe an la noua sa echipă, Inter Miami. Deși salariul este unul fabulos, argentinianul nu va deveni cel mai bine plătit sportiv din SUA.

În topul celor mai bine plătiți sportivi din State, Messi ocupă abia locul 5, fiind devansat de patru baschetbaliști. Topul este condus de Devin Booker, baschetbalistul de la Phoenix Suns, și Karl Anthony Towns, baschetbalistul de la Minnesota Timberwolves, ambii încasând aproximativ 56,1 milioane de dolari pe an.

Topul celor mai bine plătiți sportivi din SUA:

  1. Devin Booker (NBA) – 56,1 milioane
  2. Karl Anthony Towns (NBA) – 56,1 milioane
  3. Nikola Jokic (NBA) – 54,5 milioane
  4. Stephen Curry (NBA) – 53,8 milioane
  5. Lionel Messi (MLS) – 53,7 milioane
  6. Joel Embiid (NBA) – 52, 5 milioane
  7. Lemar Jackson (NFL) – 52 milioane
  8. Jalen Hurts (NFL) – 51 de milioane
  9. Aaron Rodgers (MLB) – 50,3 milioane
  10. Bradley Beal (NBA) – 50,2 milioane

Leo Messi a spus de ce a refuzat Barcelona

Leo Messi a dezvăluit că și-ar fi dorit să revină la FC Barcelona, însă situația în care se află clubul catalan și modul în care s-a despărțit de acesta l-au făcut să aleagă oferta venită din partea echipei patronate de Davin Beckham.

„Da, adevărul este că, evident, îmi doream foarte mult, eram foarte încântat să mă pot întoarce, dar, pe de altă parte, după ceea ce am trăit (n.r. când a plecat de la Barcelona) și ieșirea pe care am avut-o, nu am vrut să fiu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se întâmplă și las viitorul meu în mâinile altcuiva, ca să spun așa.

Am vrut să iau propria mea decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Deși am auzit că s-a spus că La Liga a acceptat totul și că era în regulă pentru ei să mă întorc, mai erau multe alte lucruri de pus la punct.

Am auzit că trebuie să vândă jucători sau să scadă salariile jucătorilor și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta. Am fost deja acuzat de multe lucruri care nu erau adevărate în cariera mea la Barcelona și eram deja puțin obosit. Nu am vrut să trec prin toate astea. Când trebuia să plec, La Liga acceptase să mă legitimeze, dar până la urmă nu s-a putut.

Ei bine, mi-a fost teamă că se va întâmpla din nou același lucru… A trebuit să vin aici la Paris să stau mult timp într-un hotel cu familia, cu copiii mei mergând la școală, dar noi locuind tot la hotel… Am vrut să iau singur decizia și de aceea nu am mers la Barca. Deși mi-ar fi plăcut, nu s-a putut.

De asemenea, sunt într-un moment în care vreau să ies puțin din focus, să mă gândesc mai mult la familia mea. Am vrut să caut și altceva, și un pic de liniște sufletească”, a spus Messi, potrivit Mundo Deportivo.

Urmăriți Playsport.ro și pe