Lewis Hamilton continuă lupta la baionetă cu Max Verstappen pentru titlul mondial. Cursă perfectă făcută de campionul britanic în Qatar

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.11.2021, 18:37
Lewis Hamilton continuă lupta la baionetă cu Max Verstappen pentru titlul mondial. Cursă perfectă făcută de campionul britanic în Qatar

Lewis Hamilton pune o presiune teribilă pe Max Verstappen în cursa pentru titlul mondial în Formula 1. Campionul britanic în vârstă de 36 de ani și-a adjudecat victoria cu numărul 102 din carieră la capătul unei curse perfecte pe circuitul de la Losail, în Qatar.

Pilotul de la Mercedes a plecat din pole position și nu a făcut nicio greșeală până la finalul cursei. Astfel, el s-a apropiat extrem de mult de Max Verstappen în clasamentul general al piloților cu doar două etape rămase din acest sezon.

Luptă extrem de strânsă între Lewis Hamilton și Max Verstappen cu două etape rămase de disputat

Pilotul olandez de 24 de ani al celor de la Red Bull Racing a terminat cursa de la Losail pe locul 2. Asta după ce a plecat abia din poziția a șaptea a grilei de start. El rămâne în continuare lider, dar mai are un avans de doar 8 puncte față de Hamilton în clasament.

Pilotul britanic poate ajunge la al optulea titlu din carieră. Ceea ce ar reprezenta un record absolut în Formula 1. El l-ar depăși astfel pe legendarul Michael Schumacher la acest capitol.

A fost a șaptea victorie din acest sezon pentru Hamilton, care are astfel un moral excelent înainte de ultimele două curse: „Este un sentiment minunat să obțin victorii consecutive înaintea ultimelor două curse”.

Ultimele două etape ale acestui sezon de Formula 1 se vor disputa pe 5 decembrie în Arabia Saudită și pe pe 12 decembrie în Emiratele Arabe Unite. Există posibilitatea ca înaintea ultimei etape cei doi să se afle la egalitate de puncte. În funcție bineînțeles de ce se va întâmpla pe 5 decembrie.

De asemenea, și în clasamentul constructorilor este o bătălie extrem de strânsă. Mercedes și Red Bull sunt despărțite de numai 5 puncte după Marele Premiu din Qatar.

Fernando Alonso, primul podium după 7 ani

Marea surpriză a acestei curse a fost veteranul Fernando Alonso. Ajuns la vârsta de 40 de ani, pilotul spaniol de la Alpine s-a clasat pe locul 3, aceasta fiind prima dată când prinde podiumul în ultimii 7 ani.

Fostul pilot de la Renault, Ferrari și McLaren a fost extrem de entuziasmat de această performanță la finalul cursei care i-a adus al 98-lea podium al carierei în „Marele Circ”. Mai mult, el a fost votat chiar „pilotul zilei” după ce a oprit o singură dată la boxe pe durata întregii curse.

Incredibil. Şapte ani, în sfârşit am reuşit. Am fost aproape la vreo două curse. A fost o duminică bună”, a spus Fernando Alonso după cursa din Qatar.

Scandal de amploare în Formula 1! Max Verstappen îl acuză pe Lewis Hamilton de lipsă de fair-play. “Ei sărbătoreau, iar eu eram pe patul de spital”