Liderul fotbalului românesc, doborât de politicieni. Cum s-au făcut jocurile în toiul nopții

Bădulescu Silvian 10.01.2022, 09:26
Liderul fotbalului românesc, doborât de politicieni. Cum s-au făcut jocurile în toiul nopții

Dumitru Dragomir a declarat că Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au opus ca acesta să mai fie conducătorul Ligii Profesioniste de Fotbal. Acest lucru a fost confirmat de Gigi Becali, în momentul în care patronul FCSB a ieșit de la închisoare.

„Ponta i-a chemat pe președinți ca să voteze împotriva mea”

Dumitru Dragomir este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria fotbalului românesc. Acesta a ocupat funcții diverse în conducere pe la echipe precum Victoria București, iar, ulterior, a fost implicat în structurile organizatorice ale LPF-ului.

El a ocupat funcția de vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal încă de la înființarea acesteia, în 1992, în timpul mandatului deținut de Mircea Angelescu. În 1996 a devenit președinte, funcție pe care a deținut-o până în 2014, devenind una dintre cele mai influente persoane din fotbalul românesc.

Acesta a fost implicat și în politică, fiind deputat în Parlamentul României din partea Partidului România Mare, între 2000 și 2008. A fost, de asemenea, membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Marele Ducat de Luxemburg și Republica Indonezia. Se pare că tot din politic i-a venit și închierea mandatului la LPF.

Ponta i-a chemat pe președinți la hotel, lângă biserica Cașin, mai jos, cu o seară înainte. Le-a spus să nu voteze cu mine, să voteze cu Gino Iorgulescu, pentru că le face amnistiții fiscale” a declarat Dumitru Dragomir.

„Mi-a confirmat Gigi Becali”

Acesta povestește un alt episod în care a fost implicat „grupul de la Cluj”.

O dată, aici la hotel Alexander, în Pipera, m-a chemat Paszkany și mi-a spus să nu licitez pentru drepturile de televiziune din Liga 1. Mi-a oferit o sumă de bani care m-a speriat: 25 de milioane de dolari. I-am spus „băi, nu pot, mă duc la pușcărie, eu fac licitație”. El mi-a spus că nu se întâmplă nimic. M-a mai chemat de două ori. Erau Dâncu, Ponta, erau toți, grupul de la Cluj în spate. După aceea m-au chemat la Cluj, în casă la Mureșan, masă mare” a declarat acesta pentru Realitatea PLUS.

Dumitru Dragomir era convins că va pierde alegerile din cauza implicării politicului. Victor Ponta și Liviu Dragnea ar fi fost principalii oameni care au dorit schimbarea sa de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Atunci, Ponta și cu Dragnea au fost. Mi-a spus Dragnea cum s-a întâmplat după aceea. Mi-a confirmat și Gigi Becali când a ieșit din pușcărie. L-a sunat Ponta și i-a făcut viața mai ușoară în pușcărie, numai ca să voteze împotriva mea” a spus „Mitică” Dragomir pentru Realitatea.net.

Urmăriți Playsport.ro și pe