Lionel Messi și Andres Iniesta, înapoi la FC Barcelona! Anunțul uriaș făcut de președintele clubului spaniol

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.11.2021, 21:30
Lionel Messi și Andres Iniesta, înapoi la FC Barcelona! Anunțul uriaș făcut de președintele clubului spaniol

Lionel Messi și Andres Iniesta i-ar putea călca pe urme lui Dani Alves. Fundașul dreapta brazilian a revenit la Barcelona după 5 ani pentru a pune umărul la redresarea echipei blaugrana, care se află într-un moment dificil din punct de vedere sportiv și financiar.

Joan Laporta a vorbit despre revenirile lui Lionel Messi și Andres Iniesta la Barcelona

Iar Joan Laporta nu are de gând să se oprească aici. Președintele clubului de pe Camp Nou a vorbit despre posibilitatea ca Lionel Messi și Andrei Iniesta să revină de asemenea la echipa la care au cunoscut cele mai mari performanțe din carieră.

Messi abia a plecat de la Barcelona la PSG, în vreme ce Iniesta, ajuns la vârsta de 37 de ani, se află în continuare sub contract cu japonezii de la Vissel Kobe. Laporta a spus că nu exclude o mare reuniune a acestor mari fotbaliști cu fostul lor coechipier Xavi Hernandez, numit recent în funcția de antrenor al Barcei.

Nu exclud revenirile lui Messi și Iniesta. S-a întâmplat asta și cu Dani Alves, chiar vreau să-i mulțumesc pentru că a văzut situația clubului și a vrut să vină în ajutor. Îi mulțumesc și pentru că a făcut un efort economic. Este de apreciat. Sunt oameni care au făcut acest club grozav.

Messi și Iniesta sunt spectaculoși. Nu pot prezice viitorul, ei încă joacă, dar au făcut clubul grozav, mereu sunt în atenția noastră, deși acum au un contract cu alte cluburi și trebuie să-l respecți. Dar în viață nu știi niciodată”, a spus Joan Laporta conform Marca.

Dani Alves, extrem de emoționat la revenirea pe Camp Nou

Rămâne de văzut în ce condiții se vor petrece aceste reveniri, dacă se vor petrece. De exemplu, Dani Alves a ales să joace pentru echipa sa de suflet pentru o sumă simbolică, care nu a fost însă dezvăluită, în ciuda mai multor zvonuri apărute în acest sens.

El a explicat că și-a dorit enorm să revină pe Camp Nou și să îl ajute în orice fel pe prietenul său Xavi, la chemarea căruia s-a produs această revenire de senzație.

Nu îmi găsesc cuvintele. Este o zi specială pentru mine, pentru că mă întorc aici după 5 ani și trebuie să mă bucur de asta. Am vrut să revin și să ajut. Garantez că pot ajuta. Pot să-i ajut pe jucători să înțeleagă ce înseamnă Barcelona. Xavi m-a sunat să mă întrebe dacă pot da o mână de ajutor.

I-am zis «E vorba de Barcelona, iar dacă Barcelona are nevoie de mine, nu mă interesează nimic. Dacă e nevoie, joc gratis. Văd eu cum o rezolv cu clubul». Nu mi-am imaginat asta niciodată. Nu pot să explic de simt. Acum sunt ca un copil, dar de 38 de ani.

Sunt foarte fericit. Am venit pentru a fi din nou puternici, pentru a aduce o o energie bună. Voi respecta acest tricou, așa cum a făcut făcut-o toată viața”, a spus Dani Alves la prezentarea oficială.

Ce a spus Messi despre o eventuală revenire la Barcelona

În ceea ce îl privește pe Messi, dorința lui Laporta nu este atât de imposibil de realizat. Starul argentinian a declarat după plecarea la PSG că și-ar dori să ajute pe viitor clubul care l-a crescut, din orice postură va fi nevoie.

Mereu am spus că mi-ar plăcea să ajut clubul cum pot, să fiu util. Mi-ar plăcea să fiu director tehnic într-o zi. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau în altă parte. Sau dacă va fi într-o altă manieră. Dacă există această posibilitate, mi-ar plăcea ajut pentru că este clubul pe care-l iubesc. Mi-ar plăcea să crească în continuare și să fie printre cele mai bune din lume”, a spus Lionel Messi.

FOTO. Imaginea zilei în fotbalul mondial. Cum a apărut Dani Alves la prezentarea oficială pe Nou Camp

Urmăriți Playsport.ro și pe