”Lista neagră” de la Barca: pe cine vinde Laporta, pentru a-i face pe plac lui Messi

Bordei Radu / 09.04.2021, 12:47
”Lista neagră” de la Barca: pe cine vinde Laporta, pentru a-i face pe plac lui Messi

”Lista neagră” de la Barca: pe cine vinde Laporta, pentru a-i face pe plac lui Messi. Pe catalani îi așteaptă o vară fierbinte. Noul președinte, Joan Laporta, a promis că Barcelona se va întaorce cât mai repede în topul fotbalului continental. Datoriile de peste un miliard de euro atârnă greu în conturile clubului. De aceea nu sunt așteptate mutări spectaculoase, deși fanii visează la Erling Haaland.

Conform presei internaționale, însă, vizita tatălui norvegianului și a agentului Mino Raiola a fost o operațiune de imagine. Catalanii pur și simplu nu își permit cifrele uriașe ale unui potențial transfer al atacantului. Mai ales când prioritatea noii conduceri este convingerea lui Messi să rămână pe Camp Nou. Pentru asta, Laporta vrea să curețe lotul

”Lista neagră” de la Barca: pe cine vinde Laporta, pentru a-i face pe plac lui Messi

Argentinianul nu mai pare convins să plece de la Barcelona. Echipa arată mult mai bine așa, iar modul cum a reconstruit-o Koeman, cu mulți jucători tineri, îl atrage pe argentinian. Messi are încredere că mai poate cuceri Liga Campionilor, alături de clubul pe care îl iubește. Pentru aceasta este pregătit chiar să renunțe la o parte din salariul lui fabulos, pe care Barcelona nu mai îl poate suporta.

Coutinho (dreapta) nu va mai continua la Barcelona

Manchester City nu a renunțat la visul de a-l aduce pe argentinian, dar șansele sunt tot mai reduse. Messi este nemulțumit, însă, de o parte a echipei și așteaptă ca Laporta și Koeman să scape de o parte din vedetele care n-au dat randament. Principala țintă este Phillipe Coutinho. Brazilianul nu s-a adaptat deloc în Catalunia, iar acum este și accidentat până la finalul sezonului. Barcelona va face tot posibilul să scape de el, probabil în Premier League. Nici Antoine Griezmann nu stă mai bine, chiar dacă în ultimul timp s-a înțeles mai bine pe teren cu Messi.

Samuel Umtiti și Martin Braithwaite sunt și ei pe listă, pentru ca gruparea să mai economisească salarii. Nici Miralem Pjanici nu mai este dorit. Bosniacul venit în vară nu își găsește loc, mai ales când tinerii Frenkie de Jong și Pedri sunt titulari indiscutabili.

Kun Aguero poate veni să facă echipă cu prietenul său Messi

Chiar dacă Barcelona dispune de mulți tineri cu potențial enorm, iar echipa se va baza pe ei, Koeman totuși știe că mai trebuie și jucători cu experiență. Mai ales dacă aceștia vin gratis, atucni Barcelona nu pierde nimic. De aceea, Kun Aguero și Giorginio Wijnaldum sunt pe lista olandezului. Aceștia ar aduce mai multă siguranță la mijlocul terenului și goluri în atac. Cu Aguero în careu, Messi nu ar mai fi presat să țină tot atacul pe umerii lui.

În plus, relația de prietenie dintre cei doi poate fi un alt argument în favoarea rămânerii lui Messi la Barcelona