Astra 0-0 Dinamo | Dusan Uhrin obține un punct în deplasarea de la Giurgiu. Astra a jucat în 10 oameni pe final

Mihai Cheles / 16.04.2021, 22:24
Astra 0-0 Dinamo | Dusan Uhrin obține un punct în deplasarea de la Giurgiu. Astra a jucat în 10 oameni pe final

Final de partidă. Astra Giurgiu și Dinamo au remizat, scor 0-0, în prima rundă din play-out-ul Ligii I. Duelul a fost unul sărac în ocazii și ambele echipe se aleg cu un singur punct în clasament. La prima partidă de la revenirea în Ștefan cel Mare, Dusan Uhrin a reușit să obțină primul rezultat pozitiv pentru Dinamo, după 4 înfrângeri consecutive în campionat. În urma acestui duel, Dinamo a făcut un total de 15 puncte în clasament, în timp ce Astra are cu 5 mai mult.

Clasamentul din play-out:

Astra Giurgiu 0-0 Dinamo București
Astra Giurgiu 0-0 Dinamo București

Astra 0-0 Dinamo, în prima rundă din play-out!


Final de partidă la Giurgiu!


Min 90+1. Eliminare pentru Astra! Boe-Kan l-a atacat din spate pe Morsay și a văzut al doilea cartonaș galben, după ce pe primul îl văzuse cu patru minute mai târziu. Giurgiuvenii joacă în inferioritate pe final.


UPDATE: Min 1. A început partida la Giurgiu!


Echipele de start:

Astra: Lazar – Sousa, Găman, Graovac, Lamanje – Boe-Kane, Crepulja, Pahonțu – Merloi, Montini, Gheorghe
Rezerve: Balaure, Bruno, Jovanovic, Krpic, Popa, Raspopovic, Riza, Stahl, Wuthrich
Antrenor: Eugen Neagoe

Dinamo: Kongshavn – Filip, Albentosa, Bejan, Sorescu – Achim, Răuță – Mihaiu, Anton, Crețu – Nemec
Rezerve: Bani, Blejdea, Gol, Grigore, Moldoveanu, Morsay, Nepomuceno, Oncescu, Puljic
Antrenor: Dusan Uhrin


Echipe probabile:

Astra: 1. Lazar – 2. Sousa, 4. Graovac, 25. Găman, 3. Lamanje – 21. Crepulja, 91. Boe-Kane, 11. V. Gheorghe, 77. Stahl – 9. Krpici, 92. Riza.

Rezerve: 12. M. Popa, 8. Wutrich, 20. D. Bruno, 22. G. Șerban, 27. Jovanovici, 28. Raspopovici, 43. Montini, 80. Merloi, 96. Balaure
Absenți: Canadjija (suspendat), Răduț (incert), Seto, Fatai, Ioniță II (suspendați de ANAD)
Antrenor: Eugen Neagoe

Dinamo: 1. Kongshavn – 22. Sorescu, 66. Puljici, 2. Albentosa, 27. R. Grigore – 8. Anton, 5. Răuță, 7. St. Filip, 77. Vl. Achim, 98. Mihaiu  – 17. Nemec.

Rezerve: 34. Mitrovici, 6. Ehmann, 10. Nepomuceno, 21. Stere, 26. Morsay, 30. Bejan, 38. Bani, 55. Gol, 99. Moldoveanu
Absenți: Fabbrini (suspendat), Eșanu, I. Șerban (accidentați), Magaye (suspendat de ANAD)
Antrenor: Dusan Uhrin


Cum va arată Dinamo în meciul cu Astra, dar cu Dusan Uhrin pe bancă?

Cele două formații s-au mai întâlnit în urmă cu trei zile, în manșa tur semifinalei din Cupa României. Atunci, giurgiuvenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 1-0. Datele problemei sunt, de data aceasta, cu totul altele. Nu mai este vorba de Cupa României, iar dinamoviștii nu-l mai au pe bancă pe Gheorghe Mulțescu. Acesta a fost înlocuit cu cehul Dusan Uhrin Jr.

Dusan Uhrin Jr. a mai antrenat-o pe Dinamo în perioada august 2019 – martie 20202, timp de 26 de partide. Un eșec cu Poli Iași în Liga 1, scor 0-1 în deplasare l-a convins pe ceh să plece din Ștefan cel Mare atunci.
Conducerea a făcut eforturi pentru a-l convinge să rămână, însă fără succes. În 26 de meciuri pe banca lui Dinamo, Uhrin a obținut 12 victorii, a remizat de 4 ori și a încasat 10 înfrângeri.

Cehul era liber de contract după ce își încheiase socotelile cu Gaz Metan Mediaș, în luna septembrie a anului trecut. În România, Uhrin le-a mai antrenat pe Poli Timișoara și CFR Cluj. De asemenea, acesta a mai antrenat pe Mlada Boleslav, AEL Limassol, Slavia Praga, Viktoria Plzen și Dinamo Tbilisi.

LIVE SCORE | Astra - Dinamo, ora 20:30, în prima rundă din play-out!
LIVE SCORE | Astra – Dinamo, ora 20:30, în prima rundă din play-out! „Câinii” au neapărată nevoie de puncte

Unii au uitat să piardă, alții să câștige

Cele două formații se află într-o formă sportivă diametral opusă. Astra Giurgiu vine după 11 meciuri consecutive, oficiale, fără înfrângere. Ultima dată când a pierdut s-a întâmplat pe 6 februarie, acasă, cu FC Argeș, scor 0-2, în Liga 1.

De partea cealaltă, Dinamo nu a mai câștigat în Liga 1 de pe 31 ianuarie, când se impunea la Arad, cu UTA, scor 1-0. De atunci, au mai obținut doar două victorii, ambele în Cupa României, cu FCSB (1-0) și cu Dunărea Călărași (3-1). În afara acestor partide, au urmat opt înfrângeri și două egaluri în Liga 1. În total, 10 meciuri fără victorie!