Universitatea Craiova – Zorya Luhansk : 3 – 0. Oltenii se califică în play-off-ul Conference League după un meci perfect

Autori: Olteanu Ștefan, Ștefănescu Dragoș / 11.08.2022, 19:47
Universitatea Craiova – Zorya Luhansk : 3 – 0. Oltenii se califică în play-off-ul Conference League după un meci perfect

Universitatea Craiova și Zorya Luhansk se întâlnesc, joi seară, de la ora 20:30, în manșa secundă a turului trei preliminar din UEFA Europa Conference League. În tur, ucrainenii s-au impus cu 1-0, datorită unui gol reușit de Denys Nagnoynyi. Partida retur va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro, începând cu ora 20:30.


Min 90+5: S-a terminat partida.

Min 90+3: Markovic șutează puternic din marginea careului oaspeților dar Matsapura este la post și reține mingea;

Min 90+1: Mirel Rădoi face o nouă schimbare. Iese Andrei Ivan și în locul lui intră Rivaldinho;

Min 83: Ocazie mare pentru Zorya! Cristian trimite mingea cu capul puțin pe lângă poarta lui Lazar;

Min 74: O nouă dublă schimbare la Craiova. Ies Hanca și Baiaram, intră Vătăjelu și Roguljic;

Min 64: Dublă schimbare la Universitatea Craiova. Ies Koljic și Crețu, intră Markovic și Căpățână;

Min 57: Gooolll Craiova!!! Baiaram are o nouă incursiune excelentă pe partea dreaptă și centrează în careul oaspeților. Matsapura respinge în față, Koljic preia mingea și îi pasează scurt lui Bancu. Acesta  șutează imparabil;

Min 56: Andrei Ivan șutează din marginea careului oaspeților dar mingea trece pe lângă poarta lui Matsapura;

Min 53: Gooolll Craiova!!! Baiaram reia superb mingea din voleu și-l învinge pe Matsapura;

Min 50: Baiaram are o incursiune frumoasă pe partea dreaptă, centrează bine dar Matsapura respinge mingea în față;

Min 46: A început repriza a doua;

Min 45+3: Fluier final al primei reprize;

Min 44: Koljic primește cartonașul galben;

Min 41: Ocazie uriașă pentru Craiova! Sergiu Hanca centrează bine dar Papp trimite mingea cu capul puțin pe lângă poarta ucrainenilor;

Min 32: Batahov trimite bine cu capul spre poarta lui Lazar, dar mingea trece pe lângă bara dreaptă;

Min 29: Mateiu reia frumos mingea din voleu dar Matsapura este la post și reține cu siguranță mingea;

Min 28: Schimbare la Zorya. Iese Vantukh, intră Smiyan;

Min 26: Koljic încearcă să-l surprindă pe Matsapura cu un șut din marginea careului. Execuția este slabă iar mingea trece pe lângă poarta oaspeților;

Min 21: Cascadă de ocazii pentru Craiova! Din doar câțiva metri Bancu șutează în plasa laterală a porții lui Matsapura;

Min 19: Kabaiev are o incursiune bună pe partea stângă dar centrarea lui trece prin careul lui Lazar;

Min 16: Churko șutează spre poarta lui Lazar. Mingea este respinsă de un jucător al Craiovei;

Min 13: Andrei Ivan pătrunde frumos în careul oaspeților dar la centrarea lui nu ajunge niciun coechipier;

Min 5: Gooolll Universitatea Craiova!!!! Baiaram execută perfect cornerul, Raul Silva se înalță imperial și trimite mingea cu capul în poarta lui Matsapura;

Min 4: Bancu șutează puternic de la 15 metri dar mingea este deviată în corner de un adversar;

Min 1: A început partida. Andrei Ivan are o primă ocazie uriașă. Șutul atacantului trece însă pe lângă poarta oaspeților;


Echipele de start:

CSU Craiova (3-4-3): Lazar – Screciu, Papp, Raul Silva – Hanca, Al. Crețu, Mateiu, Bancu (cpt.) – Baiaram, Koljic, Ivan

Rezerve: Rusu, L. Popescu – Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Martic, Vînă

Antrenor: Mirel Rădoi

Zorya Luhansk: Matsapura – Danchenko, Imerekov, Batahov, Vantukh – Nazaryna (cpt.), Churko – Cristian, Buletsa, Kabaiev – Nahnoinyi

Rezerve: Saputin, Zhylkin – Brazhko, Myshnov, Khlan, Alibekov, Bezborodko, Smiyan, Snurnitsyn, Alefirenko

Antrenor: Patrick van Leeuwen

Stadion: „Ion Oblemenco”


Universitatea Craiova – Zorya Luhansk, ora 20:30, în turul trei preliminar din Conference League

Mirel Rădoi debutează, joi seară, de la ora 20:30, pe banca tehnică a celor de la Universitatea Craiova, iar prima adversară care îi va ieși în cale este Zorya Luhansk.

Obiectivul lui Rădoi este acela de a califica echipa în play-off-ul Conference League, însă nu va avea deloc o misiune ușoară. În meciul tur, care s-a disputat pe un stadion neutru, respectiv „Lublin Arena” din Polonia, ucrainenii s-au impus cu 1-0 și pornesc cu prima șansă la calificare. Zorya a dominat-o copios pe Universitatea Craiova la toate capitolele, iar golul victoriei a fost marcat, în minutul 56, de către Denys Nagnoynyi.

Totuși, în Bănie lucrurile se pot schimba. Șocul produs de aducerea lui Mirel Rădoi, plus încurajările suporterilor olteni o pot ajuta pe Universitatea Craiova să întoarcă scorul din tur.

Bookmakerii care realizează cotele pentru casele de pariuri o văd ușor favorită pe Universitatea Craiova. Oltenii au, în medie, o cotă de 1.95 pentru un eventual succes. De partea cealaltă, ucrainenii au primit o cotă medie de 3.65 la victorie.

Declarațiile antrenorilor

Mirel Rădoi:

Chiar dacă am avut un singur antrenament, i-am simțit bine pe băieți. Momentul special va fi mâine seară. Ne așteaptă un meci dificil. Încercăm să schimbăm lucrurile. Vom face tot posibilul ca băieții să înțeleagă cât mai rapid ideile. N-aș vrea să intru în multe detalii, toată lumea este pregătită pentru acest meci.

Am o idee despre „primul 11”, doar că sunt câteva semne de întrebare. Băieții sunt încrezători, mai ales după ultima victorie din campionat, chiar au un moral bun. Jucăm acasă, echipa vine după un meci câștigat.

Vrem să arătăm că a fost o întâmplare meciul tur. Așa cum am discutat, va trebui să ne evaluăm strategiile. Va trebui să alternăm momentele, acolo trebuie să vină semnalele clare din partea băncii.

Eu cred că e foarte important ca fiecare jucător să înțeleagă zonele care trebuie să fie ocupate. În seara asta vor lua cunoștiință cu ceea ce trebuie să facă. Vor primi mai multe informații. La analiză, vor lua exact cunoștiință de ceea ce trebuie să facă”.

Patrick van Leeuwen:

Schimbările de antrenor sunt lucruri care se întâmplă în fotbal, pe noi nu ne influenţează cu nimic, nu ne schimbă planurile, ne vom pregăti cum credem noi că este mai bine pentru această a doua manşă.

Noul antrenor al Craiovei poate avea alte idei, dar jucătorii mei sunt pregătiţi pentru orice strategie tactică a adversarului. Suntem pregătiţi cu toată energia şi încrederea pentru acest meci.

Suntem pe drumul cel bun, suntem aproape de ceea ce ne dorim, de îndeplinirea obiectivului. Ne-am luat măsuri pentru meciul din tur, ne-am descurcat bine şi ne vom lua şi acum informaţii în privinţa adversarului.

Partida de mâine nu va fi precum cea din tur, dar asta nu va influenţa jocul nostru, vom reacţiona în funcţie de orice schimbare tactică a adversarului. Le voi spune băieţilor să se bucure de meciul de mâine şi cu siguranţă şi ei vor aprecia că va fi multă lume în tribune şi vor fi foarte motivaţi”.