Mirel Rădoi a refuzat Universitatea Craiova. Fostul selecționer trebuia să devină antrenorul oltenilor în iunie

Octavian Vasilescu / 11.08.2022, 07:00
Mirel Rădoi a refuzat Universitatea Craiova. Fostul selecționer trebuia să devină antrenorul oltenilor în iunie

Mirel Rădoi (41 de ani) a preluat acum Universitatea Craiova, deși a negociat și în vară cu gruparea de pe „Oblemenco”. Președintele clubului, Sorin Cârțu (66 de ani), a explicat ce s-a întâmplat la primele negocieri.

După ce discuțiile cu Rădoi din vară au picat, Universitatea Craiova l-a angajat pe Laszlo Balint (43 de ani). După doar șapte meciuri oficiale, Balint a fost dat afară de Universitatea Craiova.

Rădoi a preluat echipa chiar înaintea returului cu Zorya Lugansk, din turul 3 preliminar al Conference League. În tur, oltenii au cedat cu 1-0.

Sorin Cârțu explică de ce Mirel Rădoi a venit acum la Universitatea Craiova

Întrebat ce s-a întâmplat acum la negocierile cu Mirel Rădoi, Sorin Cârțu a explicat:

„Deciziile care se iau în club, cu aducerea antrenorilor, cu rezilierea contractului, cu aducerea jucătorilor, se iau într-un anumit grup. Nu e niciun secret, sunt domnul Rotaru, domnul Marian Copilu, eu, participă și Ovidiu Costeșin.

Aveam o negociere mai veche cu Mirel Rădoi care s-a terminat la momentul respectiv din lipsa unei comunicări. Au fost câteva defecte în comunicarea dintre noi și s-a ajuns la altă soluție. Eu am fost cureaua de transmisie a acestui grup. L-am întrebat pe Mirel dacă putem relua discuțiile care s-au împotmolit în iunie. A spus că e ok și că vrea să colaboreze.

În toate partidele, jocul nostru a fost criticat. Dacă voi ați văzut, același lucru am văzut și noi. Ne-am consultat și am zis că este bine să facem schimbarea acum când nu au trecut prea multe etape”, a spus Cârțu, pentru Digi Sport.

Mirel Rădoi, primele declarații la Craiova

Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă, marți, la prezentarea oficială de la Craiova:

Dacă n-ar fi probleme, n-aș fi aici și probabil că Laszlo Balint ar fi continuat. Îi mulțumesc lui Laszlo Balint și staff-ului său pentru ce au făcut aici. Cel mai important meci pentru noi este meciul de joi.

Va trebui să fim concentrați, noi ca staff suntem nerăbdători să începem munca. Nu mai aveam răbdare să stau acasă, familia mi-a spus să nu mai stau pe capul lor (râde).

Aștept o schimbare de atitudine din partea jucătorilor. Numai asta putem face într-o perioadă atât de scurtă. Dacă vrem ca fanii să fie cât mai aproape de noi, trebuie să jucăm mai spectaculos și să avem atitudine”, a transmis Rădoi.