Live Video calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei Vezi online întrecerea de la Sao Paulo

Gheorghiu Dan / 13.11.2021, 02:47
Live Video calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei Vezi online întrecerea de la Sao Paulo

Calificările din Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei aduc din nou spectaculosul sprint. Hamilton va pleca primul la Sao Paulo, dar la cursă va fi penalizat. Liderul mondial Max Verstappen este al doilea.

Live video online calificările în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei

Etapa a 19-a din Marele Circ găzduiește în acest weekend Marele Premiu de Formula  al Braziliei, pe circuitul de la Sao Paulo. Astăzi, în calificări, vom avea parte din nou de experimentalul sprint, la a treia și ultima încercare a anului. Sesiunea poate fi urmărită live online de la ora 21:30 pe platformele Digi Online, PrimaPlay.ro și telekomtv.ro.

După antrenamentele de vineri, Lewis Hamilton, de la Mercedes, a obținut pole position-ul în calificările de azi. Pentru britanic, situația s-a complicat însă în Brazilia. Constructorul german a făcut pentru a cincea oară modificări la motor în acest sezon, în condițiile în care sunt permise doar trei, așa că Hamilton a primit o penalizare de cinci locuri pe grila de start.

Ghinioanele lui Hamilton

Astfel, dacă va termina pe prima poziție a calificărilor, campionul mondial en titre va porni de pe locul șase în cursă. Iar aceasta nu este singura sa problemă: la finalul antrenamentelor de vineri, la Mercedesul lui Hamilton a mai fost depistată o neregularitate. Aripa din spate nu a respectat normele, așa că este posibilă o nouă sancțiune, care să îl trimită pe britanic ultimul pe grila de start a cursei. O decizie se va lua în cursul zilei de sâmbătă.

În orice caz, Hamilton va porni primul în calificări, avându-l în coastă pe liderul clasamentului piloților, Max Verstappen. Dacă își păstrează poziția a doua în calificări, olandezul de la Red Bull va porni primul în cursă. Valteri Bottas, de la Mercedes, este al treilea, iar Sergio Perez, de la Red Bull, al patrulea pe grila sprin-race-ului de azi.

Sprint race, al treilea episod

Calificările sprint sunt folosite pentru a treia oară în acest sezon. La Silverstone și la Monza s-au mai aplicat, iar specialiștii susțin că au fost un real succes la public. Calificările sprint înseamnă o mini-cursă de Formula 1. Are aproximativ 100 de kilometri, adică la Sao Paulo vor fi 24 de tururi. Totul durează maximum o jumătate de oră, iar prin eliminarea opririlor la boxe, care sunt permise, dar nu și recomandate, totul devine extrem de dinamic.

Pentru a face și mai plapitant evenimentul, organizatorii oferă puncte piloților în clasamentul general: trei pentru învingător, două pentru poziția a doua și unul pentru poziția a treia. Așa că Lewis Hamilton are tot interesul să câștige, pentru că va rămâne cu trei puncte, chiar dacă pe grila de start va retrograda cel puțin pe poziția a șasea.

Finalul de sezon este unul palpitant în Formula 1. Cu patru etape rămase, Brazilia inclusă, Verstappen are un avans de 19 puncte fașă de Lewis Hamilton. De asemenea, la constructori, este și mai crâncenă. Mercedes mai are doar un punct în fața celor de la Red Bull.