Live Video calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei. Vezi online întrecerea de la Soci

Gheorghiu Dan / 25.09.2021, 01:00
Live Video calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei. Vezi online întrecerea de la Soci

Formula 1 a ajuns la etapa a 16-a, care are loc în acest weekend în Rusia, la Soci. Astăzi sunt programate calificările, iar mâine are loc cursa.

Calificările Marelui Premiu de Formula 1 de la Soci, live video online

Ultimul show de Formula 1 din acest sezon din Europa se desfășoară în Rusia, la Soci. Este fieful celor de la Mercedes, care a câștigat toate cursele din 2014 încoace, de când s-a inaugurat autodromul rusesc. Este foarte posibil ca tradiția să continue, după ce liderul mondial va pleca ultimul de pe grila de start. Calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei pot fi văzute live online pe Digi Online, pe PrimaPlay.ro și pe telekomtv.ro astăzi, de la ora 15:00.

Verstappen, penalizat după antrenamentele de ieri

Așadar, Max Verstappen, lider în clasamentul mondial al piloților, va pleca ultimul în cursa de mâine, indiferent de timpul pe care îl obține în calificările de azi. Pilotul de la Red Bull a fost sancționat pentru că a schimbat motorul pentru a patra oară în acest sezon, în condițiile în care regulamentul prevede numai trei astfel de înlocuiri.

Verstappen avea oricum o penalizare de trei poziții pe grila de start, după incidentul din cursa precedentă, cu Lewis Hamilton. Acum două săptămâni, la Monza, cei doi rivali la titlul mondial s-au ciocnit, iar comisarii de cursă au decis că olandezul de 23 de ani a fost vinovat. De pe ultima linie a grilei de start va pleca și Charles Leclerc, de la Ferrari, care a fost nevoită să schimbe și el pentru a patra oară motorul în acest sezon.

Drum liber pentru Mercedes

În aceste condiții, piloții de la Mercedes pot profita și pot aduna puncte la Soci. Valteri Bottas și Lewis Hamilton au fost cei mai rapizi la antrenamentele de vineri, cu mențiunea că finlandezul reușește să-l depășească mai mereu pe colegul său după ce a anunțat că din sezonul viitor nu va mai continua la echipa germană.

În acest moment, Hamilton este al doilea în clasamentul piloților, la cinci puncte în spatele lui Max Verstappen. Cu o victorie la Soci, care este răsplătită cu 25 de puncte, sau chiar cu o poziție secundă, septuplul campion mondial poate urca pe primul loc, însă rămâne de văzut și cum va răspunde Verstappen. În 2018, olandezul de la Red Bull a plecat tot ultimul în Marele Premiu de la Soci, dar a reușit să termine pe poziția a cincea. Dacă repetă isprava, ar câștiga 10 puncte, iar avansul pe care l-ar lua Hamilton nu ar fi atât de mare.