LIVE VIDEO. La ce oră începe Marele Premiu de Formula 1 de la Miami. Ferrari ocupă primele două poziții pe grilă

Ștefănescu Dragoș / 08.05.2022, 13:49
LIVE VIDEO. La ce oră începe Marele Premiu de Formula 1 de la Miami. Ferrari ocupă primele două poziții pe grilă

Marele Premiu de Formula 1 de la Miami se va desfășura duminică seară, de la ora 22:30. Piloții de la  Ferrari sunt mari favoriți, ei ocupând primele două locuri pe grila de start.

Ferrari este favorită în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami. Charles Leclerc și Carlos Sainz, pe primele două locuri ale grilei de start

Marele Premiu de Formula 1 de la Miami se va desfășura duminică seară de la ora 22:30. Ferrari este marea favorită, cei doi piloți ai săi dominând calificările.

Charles Leclerc (Ferrari) va pleca din pole-posițion în cursa de la Miami, după ce a obținut un timp excelent în calificări (1:28.796). Acesta este cel de al treilea pole-position al monegascului, în acest sezon.

De pe locul doi al grilei de start va porni coechipierul lui Lecrerc, Carlos Sainz. Spaniolul va fi urmat de campionul mondial Max Verstappen (Red Bull Racing) și Sergio Perez (Red Bull Racing).

Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca de pe poziția a șasea. De pe locul șapte va porni Pierre Gasly (AlphaTauri), pe opt Lando Norris (McLaren), pe nouă Yuki Tsunoda (AlphaTauri) şi pe zece Lance Stroll (Aston Martin).

Lewis Hamilton, nemulțumit de ultima regulă impusă de FIA

Lewis Hamilton s-a revoltat pe cei de la FIA la conferința de presă premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami. Pilotul britanic este extrem de nemulțumit de noua regulă, conform căreia piloții nu vor mai avea voie să poarte niciun fel de accesoriu în timpul curselor.

Hamilton, un împătimit al bijuteriilor, este total împotriva acestei reglementări și este gata chiar să accepte o eventuală excludere a sa din cursa de la Miami. Britanicul a apărut în semn de protest, acoperit din plin de astfel de accesorii la conferința de presă și a transmis că nu își va scoate inelul din nas pentru aceasă cursă. Dacă nu va putea participa din această cauză, atunci cei de la Mercedes sunt pregătiți și vor folosi pilotul de rezervă la Miami.

Cred că am făcut progrese foarte mari ca sport. Acesta este un lucru atât de mic. Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii încă de atunci. În mașină port doar cerceii și inelul de la nas, pe care nici măcar nu mi-l pot scoate. Dacă nu mă lasă să concurez… Atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă. Așa că suntem pregătiți pentru weekend. Oricum, sunt multe de făcut în oraș. Va fi bine în orice caz”, a spus Lewis Hamilton potrivit BBC.