Max Verstappen, campion pe circuitul de la Imola. Cursă ratată pentru Ferrari

Bordei Radu / 24.04.2022, 19:08
Max Verstappen, campion pe circuitul de la Imola. Cursă ratată pentru Ferrari

Se strânge lupta pentru prima poziție, în Formula 1. După un start lansat al celor de la Ferrari, Red Bull a echilibrat, iar Max Verstappen a câștigat a doua sa cursă, la Imola. În schimb, Mercedez nu pare că are capacitatea de a se implica în această luptă. A fost un weekend de coșmar pentru Lewis Hamilton.

Max Verstappen, a doua victorie a sezonului, la Imola. Ferrari și Mercedez, rezultate slabe

Pentru Scuderie și Charles Leclerc, această cursă nu a adus rezultatele dorite. Liderul mondial a ratat startul cursei, a căzut câteva locuri pe grilă, apoi a avut și un accident. A pierdut controlul monopostului și s-a izbit de parapeți, dar a putut încheia cursa, chiar în puncte, pe locul 6. Colegul său, Carlos Sainz, a abandonat după doar un tur.

Lewis Hamilton a avut o evoluție slabă la Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna. Pilotul Mercedes a încheiat cursa doar pe locul 13. Campionul britanic nu trece prin cele mai bune momente din cariera lui. De altfel, britanicul a recunoscut că echipa lui nu se poate bate la primele locuri, în acest sezon.

A fost cursa lui Max Verstappen, campionul mondial a dominat de lșa un capăt la altul și nu a avut emoții pentru victorie. Colegul lui, Sergio Perez a ocupat locul secund, iar podiumul a fost completat de Lando Norris, de la McLaren.

Grupul Volkswagen a anunțat intrarea în Formula 1 a două mari branduri de mașini, cu o condiție

Porsche și Audi vor să intre în Formula 1 începând cu 2026 și să facă revoluție. Grupul Volkswagen și-a dat acordul, însă a pus o condiție extrem de importantă.

Conducerea şi consiliul de supraveghere al Volkswagen, Porsche şi Audi au aprobat planurile pentru o eventuală intrare a mărcilor în Formula 1″, a transmis un purtător de cuvânt al constructorului german.

Intrarea în Formula 1 a celor două branduri o să se facă doar cu condiția adoptării tehnologiilor verzi în Campionatul Mondial.

Noi avem în principiu posibilitatea să accedem din 2026 în Campionatul Mondial. Dar deocamdată nu am luat nicio decizie, încă suntem în faza finală de studiu”, a adăugat un purtător de cuvânt al Audi.

Luna trecută, reprezentantul Porsche, Oliver Blume, a confirmat o posibilă intrare în Formula 1. Se pare că ar fi vorba despre unele negocieri cu Red Bull, potrivit presei internaționale. Între timp, Audi a înaintat o ofertă de 450 de milioane de euro către McLaren, însă a fost refuzată.

Eu cred că este extraordinar să avem noi constructori în sport, mai ales când vedem că sunt multe echipe care au potenţialul pentru a fi super echipe”, a declarat Lewis Hamilton.