Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Vezi online cursa de pe Autodromul Hermanos Rodriguez

Gheorghiu Dan 07.11.2021, 01:32
Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Vezi online cursa de pe Autodromul Hermanos Rodriguez

După o sesiune de calificări spectaculoasă și surprinzătoare, astăzi este programat Marele Premiu al Mexicului la Formula 1. Valteri Bottas, de la Mercedes, va pleca din pole position.

Live video Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului în România

Cursa din această seară este a doua de pe continentul american, după cea de acum două săptămâni, de la Austin, Texas. Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului se desfășoară pe Autodromul Hermanos Rodriguez, unul dintre cele mai periculoase circuite din Marele Circ, care are o capacitate de 110.000 spectatori. Cursa începe la ora 21:00 și poate fi urmărită online pe platformele Digi Online, Primaplay.ro și telekomtv.ro.

Va fi o cursă specială, pentru că a fost precedată de niște calificări aparte. Piloții de la Red Bull au dominat clar atât antrenamentele libere de vineri, cât și primele două sesiuni ale calificărilor de sâmbătă. În ultima parte, Max Verstappen și Sergio Perez au fost vizibil mai lenți, iar Mercedes a profitat.

Valteri Bottas a făcut un tur perfect în sesiunea a treia și va pleca din pole position. Coechipierul său, Lewis Hamilton, va fi al doilea pe grila de start. Verstappen și Perez sunt pe linia a doua și, evident, s-au declarat extrem de dezamăgiți.

Explicațiile unui eșec neașteptat

Max Verstappen și-a reținut cu greu frustrarea la finalul calificărilor și a încercat să găsească motivele pentru care Red Bull a ratat pole position-ul după un weekend în care părea că acesta este garantat.

„Cred că nu am reușit să găsim cauciucurile potrivite. Primul tur a fost teribil. Cred că dacă am fi reușit să găsim pneurile corecte, am fi fost acolo. Nu sunt mulțumit, după ce am fost atât de competitivi întreg weekend-ul, dar mai e mult până la finish, așa că vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Max Verstappen.

Tensiunea este maximă între Red Bull și Mercedes, pentru că pe Autodromul Hermanos Rodriguez se desfășoară una dintre ultimele curse ale sezonului. După Mexic, mai rămân patru mari premii. Următorul este în Brazilia, la Sao Paulo, apoi Marele Circ se mută în Asia, pentru ultimele trei curse. Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite încheie calendarul din 2021 al Formulei 1.

Bătălii pe toate fronturile

Max Verstappen are un avans de 12 puncte în clasamentul piloților în fața lui Lewis Hamilton și doar unul dintre ei poate deveni campion mondial. Bottas mai are șanse doar matematice, pentru că este la mai mult de 100 de puncte în spatele liderului mondial.

Duelul s-a încins și la constructori. Red Bull a micșorat avansul lui Mercedes la doar 22 de puncte, iar dacă Verstappen este bine secondat de Perez, handicapul este unul recuperabil. Pentru al doilea pilot de la Red Bull este o cursă specială. Mexicanul evoluează în fața propriilor fani și s-a bucurat de o primire explozivă în primele două zile ale weekend-ului de Formula 1.