Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Vezi online cursa de la Soci

Gheorghiu Dan / 26.09.2021, 01:33
Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei. Vezi online cursa de la Soci

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, penultimul din Europa din acest sezon, are loc astăzi, de la ora 15:00, iar prima linie a grilei de start este una surprinzătoare.

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei, live online

Sezonul de Formula 1 2021 părea o bătălie în doi, între Mercedes și Red Bull, însă în ultimele două săptămâni în ecuație a apărut și o a treia echipă. După ce Daniel Ricciardo, de la McLaren, a câștigat acum două weekenduri la Monza, iar colegul său Lando Norris a terminat al doilea, la Soci echipa britanică a avut din nou cu ce se lăuda. Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei are loc astăzi, de la ora 15:00, live online pe Digi Online, pe PrimaPlay.ro și pe telekomtv.ro.

Norris, primul pole al carierei

Lando Norris, pilotul englez de la McLaren, a fost cel mai rapid la Soci și a obținut primul pole position din carieră. Aflat la al treilea sezon în Marele Circ, britanicul de 21 de ani a manageriat perfect o sesiune de calificări care a început pe vreme frumoasă și s-a încheiat pe o ploaie torențială. Al doilea pe grila de start este un alt nume surprinzător: Carlos Sainz jr., de la Ferrari, aflat, de asemenea, la cea mai bună performanță a carierei.

Și poziția a treia a fost ocupată de un pilot neașteptat: George Russell, un alt englez tânăr, de 23 de ani, de la Williams. Acest „podium” inedit în calificări a fost posibil după ce Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, aflat într-o poziție excelentă pentru a pleca primul la Soci, a comis o eroare la boxe și a pierdut mult timp.

Mai mult, l-a încurcat și pe coechipierul său de la Mercedes, Valteri Bottas, așa că Hamilton va pleca al cincilea, iar finlandezul al șaptelea. În condițiile în care circuitul de la Soci este considerat ca favoritul echipei germane: de la inaugurarea din 2014 nicio altă echipă nu a câștigat vreodată în Rusia în afară de Mercedes.

Verstappen, ultimul pe grilă

În condițiile în care știa de vineri că va pleca ultimul pe grilă, Max Verstappen nu a forțat în calificări și a ieșit devreme de pe pistă. Olandezul are o misiune dificilă la Soci. Este lider în clasamentul piloților, cu un avans de cinci puncte față de Hamilton, însă are nevoie de un parcurs perfect, într-o cursă în care se anunță, de asemenea, ploaie, pentru a termina în puncte.

Duelul dintre Verstappen și Hamilton, unul cu multe scântei în acest sezon, intră în linie dreaptă după Soci. Cursa din Rusia este a 16-a a sezonului și penultima pe Bătrânul Continent. În al doilea weekend din octombrie se aleargă în Turcia, apoi Marele Circ se mută peste ocean. Statele Unite, Mexic și Brazilia sunt următoarele opriri, apoi mai este o cursă încă neconfirmată, iar finalul de sezon este în Asia, la Abu Dhabi și la Bahrein.

Așadar, șapte etape de foc, în care Verstappen va încerca să își treacă în palmares primul titlu mondial din carieră și să îl oprească pe Hamilton să ajungă la opt trofee supreme, care l-ar transforma în cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1.