Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Turciei. Vezi online cursa de la Istanbul

Gheorghiu Dan / 10.10.2021, 01:22
Live Video Marele Premiu de Formula 1 al Turciei. Vezi online cursa de la Istanbul

Marele Premiu de Formula 1 al Turciei îi găsește pe cei doi pretendenți la titlul mondial despărțiți de doar două puncte în clasamentul piloților. Hamilton este deasupra lui Verstappen, dar la startul de la Istanbul olandezul va avea poziția privilegiată.

Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, live online în România

Ultimul Mare Premiu de Formula 1 găzduit de Europa are loc astăzi, la Istanbul. Lewis Hamilton și Max Verstappen mai au șapte curse pentru a se impune într-o luptă pentru titlul mondial mai palpitantă cum nu a mai fost de mulți ani. Marele Premiu de Formula 1 al Turciei poate fi urmărit live video online de la ora 15:00, pe platformele Digi Online, PrimaPlay.ro și telekomtv.ro.

Cel mai rapid pleacă de pe locul 11

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în calificările de ieri, însă are o penalizare de 10 locuri, după ce a făcut modificări la motor pentru a patra oară în acest sezon. Astfel, campionul mondial en titre va porni cu Mercedesul său de pe poziția a 11-a a grilei de start.

Britanicul va încerca o cursă de urmărire cum a reușit rivalul său Max Verstappen acum două săptămâni la Soci. În Rusia, olandezul de la Red Bull a plecat de pe ultima linie a grilei de start, pentru înlocuirea integrală a motorului, și a terminat pe poziția a doua.

Valteri Bottas va porni din pole position, după coborârea pe grilă a lui Hamilton. Aflat la ultimul sezon la Mercedes, finlandezul a prins al doilea pole position al acestui sezon și caută și prima victorie în 2021.

Verstappen a admis supremația Mercedes

Max Verstappen a fost al treilea cel mai rapid în calificările de la Istanbul și va pleca al doilea. Olandezul a admis că Mercedes este imbatabilă în calificări, dar a anunțat că se va lupta așa cum a făcut-o întreg sezonul în cursă. Până acum, i-a ieșit, pentru că, în acest an, în 16 etape disputate, a reușit să câștige de opt ori, în timp ce rivalul său la titlul mondial, Hamilton, are doar cinci succese.

La 23 de ani, Max Verstappen este, de departe, la cel mai bun sezon al carierei, iar visul său este primul titlu mondial din palmares. Red Bull îl ajută cu o mașină excelentă, care nu este departe de Mercedes. Charles Leclerc, de la Ferrari, și Pierre Gasly, de la Alpha Tauri, vor fi pe linia a doua a grilei de start în Marele Premiu de Formula 1 al Turciei.