Live Video România – Liechtenstein. Vezi partida din preliminariile Cupei Mondiale online

Gheorghiu Dan 05.09.2021, 13:32
Live Video România – Liechtenstein. Vezi partida din preliminariile Cupei Mondiale online

Naționala României pare să aibă o misiune ușoară în seara aceasta, în meciul de pe Național Arena, cu Liechtenstein. Partida va avea două premiere: va fi prima cu VAR din istoria reprezentativei și va fi condusă de o brigadă exclusiv feminină.

România – Liectenstein, live online pe VOYO.ro

Naționala de fotbal a României se reîntâlnește cu fanii pe Național Arena în această seară, după aproape doi ani în care pandemia a închis porțile stadioanelor în întreaga lume. Tricolorii înfruntă reprezentativa din Liechtenstein, ultima în grupă, iar un succes este obligatoriu pentru a rămâne în cursa pentru a doua poziție. Cine nu poate merge la stadion și nu are nici un televizor în față, poate urmări meciul online, pe VOYO.ro, astăzi, de la ora 21.45.

Este o partidă care aduce două premiere: România va beneficia pentru prima dată de sistemul VAR într-un meci oficial. Acest lucru trebuia să se întâmple joi, la Reykjavic, în meciul câștigat de tricolori în fața Islandei, însă sistemul s-a defectat, iar UEFA a permis startul meciului fără asistent video.

În al doilea rând, România – Liechtenstein va fi primul meci din istoria preliminariilor Cupei Mondiale care va fi arbitrat de o brigadă exclusiv feminină. UEFA a delegat patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina: Kateryna Monzul la centru, Maryna Striletska și Svitlana Grusho arbitri-asistenți și Liudmyla Telbukh al patrulea oficial.

Fără înlocuitor pentru accidentatul Alibec

Mirel Rădoi l-a pierdut pe Denis Alibec, care s-a accidentat în meciul cu Islanda și nu mai face parte din lotul României pentru ultimele două partide ale acestei perioade internaționale. Deși a rămas doar cu Drăguș, și el nerefăcut complet, plus debutantul Markovic, de doar 20 de ani, selecționerul nu a mai convocat pe nimeni.

„Ne-am gândit la posibilitatea de a aduce un jucător în poziţia de atacant, dar după mai multe discuţii, atât cu staff-ul tehnic, cât si cu cel medical, exista riscul ca cine vine să fie fals negativ sau pozitiv şi nu am vrea să avem o astfel de problemă. Avem jucători care, chiar dacă nu sunt familiarizaţi cu această poziție, cred că putem apela la ei.
Chiar dacă el cunoaşte principiile noastre, cum antrenăm şi ce le cerem, Puşcaş nu a fost cu noi de la început şi era dificil să-l chemăm. Plus că acolo poate să apară şi Markovic”, a explicat Rădoi.

După meciul cu Liechtenstein, România va pleca în Macedonia de Nord, pentru ultimul meci al acestei ferestre internaționale. Partida cu echipa care a jucat la București meciurile de la Euro 2020 se joacă miercuri seară, la Skopje, de la ora 21:45.