Liviu Ciobotariu, mesaj clar pentru conducere după eșecul cu Botoșani: „Ar trebui să înțeleagă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.07.2022, 23:07
Liviu Ciobotariu, mesaj clar pentru conducere după eșecul cu Botoșani: „Ar trebui să înțeleagă”

Liviu Ciobotariu le-a transmis oficialilor de la FC Voluntari că va fi extrem de greu ca echipa să repete parcursul de vis din sezonul trecut, când a terminat pe locul 4 în campionat și a jucat finala Cupei României. Antrenorul de 51 de ani a spus că obiectivul realist al ilfovenilor în această stagiune ar trebui să fie reprezentat de salvarea de la retrogradare, iar acesta ar trebui să fie asumat inclusiv de conducerea clubului.

FC Voluntari a pierdut cu FC Botoșani, scor 0-1, în etapa a doua a SuperLigii, într-un meci disputat la Mioveni, cu ilfovenii în postura de gazde. Pe stadionul din Voluntari încă nu s-au finalizat lucrările de înlocuire a gazonului.

Liviu Ciobotariu crede că obiectivul echipei sale ar trebuie să fie salvarea de la retrogradare

Liviu Ciobotariu a apreciat că echipa sa a făcut un meci bun per total, dar a comis o eroare, la faza fixă în urma căreia s-a marcat singurul gol al meciului. În rest, el a fost mulțumit de modul în care au stat în teren jucătorii săi.

„Eu zic că a fost un joc echilibrat. Nici noi nu ne-am creat ocazii, nici adversarul nostru. Am primit un gol pe fază fixă, nu aveam voie, suntem o echipă cu talie. Trebuia să fim mult mai atenți. Păcat de efortul depus astăzi, pentru că în a doua repriză am avut ceva șanse de a marca. Este etapa a două, început de campionat. Sunt dezamăgit așa, că puteam să scoatem un rezultat de egalitate. Cred că era echitabil. Trebuie să ne pregătim de următorul joc. Îi felicit pentru victorie.

O fază fixă a făcut diferența. Ne-am creat 3-4 situații de a marca, nu a fost de ajuns. Sunt supărat pentru rezultat. Sunt convins că vom învața din greșeala pe care am făcut-o azi, la faza aia fixă. Nu au avut foarte mult timp la dispoziție cei pe care i-am introdus. Avem un lot echilibrat. Există concurență pe posturi. Trebuie să ne găsim echilibrul. Eu am mare încredere în echipă. Vom fi o echipă puternică și în sezonul acesta.

Am declarat că obiectivul nostru este acela de a ne menține în prima ligă. Nu putem să trăim din amintiri. Nu se va da nimeni la o parte. Ne vor aștepta jocuri grele, toate echipele s-au întărit, arată bine. Va fi un campionat puternic. În mod normal ar trebui să înțeleagă (n.r. conducerea clubului). Eu mi-aș dori să nu avem probleme cu barajul. Acesta este obiectivul realist. Dacă vom reuși să avem parcursul de anul trecut, ar fi ideal”, a spus Liviu Ciobotariu după meciul de la Mioveni.

Jucătorii de la FC Voluntari țintesc însă mai sus decât antrenorul lor

Pe de altă parte, Daniel Florea nu este de acord cu antrenorul său. Fotbalistul venit în această vară de la Chindia Târgoviște este convinsă că FC Voluntari se va lupta și în acest sezon la un loc de play-off.

Din păcate, astăzi nu ne-am ales cu nimic. Eu personal mă așteptam să înscriem azi din fază fixă. Iată că s-a întâmplat invers. Cred că a fost un meci deschis și plăcut ochiului. Încă putem să dăm vina pe începutul de campionat, până găsim ritmul propice. Mă bucur că s-a jucat pe o temperatură acceptabilă. A fost alt suflu în a doua repriză. Când forțele sunt egale, micile detalii pot face diferența. Eu de vreo trei ani tot joc prin deplasare, de când am promovat cu Chindia. Sunt convins că am făcut o alegere bună și timpul va demonstra lucrul acesta. Sunt convins că ne vom bate acolo sus. Din nou”, a spus și atacantul după meci.

Cum a analizat nou-venitul Mihai Răduț meciul de la Mioveni

Mihai Răduț a debutat pentru echipa ilfoveană și a explicat după meci ce este de făcut pentru ca el și coechipierii săi să câștige următoarele meciuri: „Îmi pare rău de rezultat. Cred că puteam obține mai mult din acest meci. Ne-am creat câteva ocazii de a marca, dar nu a fost suficient. Am ezitat, în prima repriză am avut câteva oportunități pe care nu le-am fructificat. Trebuie să încercăm poarta mai mult. Sperăm ca la următorul meci să facem lucrurile mai bine.

Etapă trecută am reușit să câștigăm în ultimul minut, acum am luat gol pe final dintr-o faza fixă. Trebuie reglate lucrurile pentru că să nu mai pățim același lucru. O echipă care m-a dorit, sunt aproape de casă, am simțit să fac alegerea asta. Anul trecut a fost senzațional pentru ei. Suntem la început, trebuie să o luăm pas cu pas. Ne dorim să realizăm cel puțin ce s-a întâmplat anul trecut”.