Lobonț, dezvăluiri geniale despre Ibrahimovic: “Eu? Un mare fotbalist. Tu? Un foarte mare rahat!”

Ioan Valentin Oprea 23.03.2023, 10:55
Lobonț, dezvăluiri geniale despre Ibrahimovic: “Eu? Un mare fotbalist. Tu? Un foarte mare rahat!”

Bogdan Lobonţ a rememorat primele clipe ale întâlnirii cu Zlatan Ibrahimovic la Ajax Amsterdam. Fostul portar al naţionalei României spune că a avut o relaţie apropiată cu atacantul suedez şi continuă şi astăzi să păstreze dialogul cu acesta.

Nu știu dacă se poate folosi în podcast expresia lui faimoasă. În prima zi, cu cine nu avea el feeling, știi cum e, primul impact, se prezenta așa: Me, very good player, you very big shit (Eu, fotbalist foarte bun, tu, un mare rahat)! În prima zi”, a povestit “Lobby”, la podcastul „Profu’ de Sport”.

Surprins de şeful scouterilor de la Ajax

Lobonţ, fost antrenor principal al primei reprezentative sub 20 de ani a României, a mărturisit, de asemena, că a fost uimit atunci când şeful scouterilor de la Ajax l-a prezentat pe Ibrahimovic drept un viitor star al fotbalului mondial.

Cu șase luni înainte să vină la Amsterdam, șeful scouterilor, cel care ne-a adus și pe mine și pe Cristi la Ajax, zice: «Aduc un atacant la Ajax, o să fie mult peste Van Basten!». M-am uitat la Cristi: «Ce vorbește ăsta, mă? Mai bun ca Van Basten nu există», a adăugat “Lobby”.

Nu a crezut în Ibrahimovic

Lobonţ dezvăluie că nu a crezut, la început, nicio clipă că Ibrahimovic va reuşi să se ridice la nivelul lui Marco Van Basten, dar recunoaşte că suedezul l-a impresionat încă din start.

Scouter-ul a zis: «Un copil, un suedez mare, înalt așa, fizicul lui Van Basten, ăsta o să fie chiar mai bun». Du-te, bă, de-aicea! Vezi de treabă! În primul sezon n-a jucat, era titular Mido, dar din al doilea nu începea echipa fără Zlatan”, şi-a adus aminte fostul goalkeeper.

Ajuns la vârsta de 41 de ani, Ibrahimovic a devenit în weekend cel mai vârstnic marcator din întreaga istorie din Serie A. Atacantul suedez îşi continuă, în acelaşi timp, şi aventura de la naţională. El face parte din lotul scandinavilor convocat pentru primul meci din preliminariile pentru EURO, cu Belgia.

Sursa foto: frf.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe