Loți Boloni e out din cursa pentru echipa națională! FRF și Răzvan Burleanu au demarat negocierile cu un alt candidat

Bădulescu Silvian / 13.01.2022, 16:44
Loți Boloni e out din cursa pentru echipa națională! FRF și Răzvan Burleanu au demarat negocierile cu un alt candidat

Conducătorii Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, s-au mai lovit de un refuz pentru postul de selecționer. Ceea ce părea sigur în varianta Ladislau Boloni s-a dovedit a fi un nou eșec. Acum, aceștia se orientează către alt tehnician.

Multe contracte, clauze și cerințe considerate absurde sau imposibil de atins

Tehnicianul în vârstă de 68 de ani și Burleanu cu Stoichiță au negociat, intens, pentru aproximativ două săptămâni venirea lui Loți la națională. Au apărut, pe parcursul acestora, diverse probleme care, ulterior, au făcut ca cele două părți să nu ajungă la nicio înțelegere.

Pretențiile finaciare ale lui Boloni, durata contractului sau oamenii pe care ar fi vrut să și-i aducă în staff au reprezentat inconveniente destul de mari pentru conducătorii FRF, astfel că, aceștia și-au pierdut răbdarea.

Conform Telekom Sport, Răzvan Burleanu a luat legătura cu Edi Iordănescu, antrenorul care a plecat de la FCSB acum două luni. Acesta este liber de când nu mai antrenează echipa lui Gigi Becali și, deși s-ar fi zvonit că ar avea oferte ba din Ligue 2, ba din Grecia, ba din zona Golfului, și-ar dori să antreneze echipa națională a României. Totuși, el a recunoscut că nu a primit niciun semn din partea federalilor.

„Nu am avut ofertă de la Federație”

Ieri, într-o intervenție pentru Pro X, Edi Iordănescu a abordat și subiectul echipei naționale. Pe lângă faptul că acesta a declarat că nimeni de la Federație nu i-a transmis nicio ofertă, el nu închide ușa primei reprezentative.

Foarte multe nu pot comenta. Nu știu stadiul discuțiilor cu Boloni, dar eu am avut discuții exclusiv din străinătate în ultima perioadă. Eu nu am ofertă de la Federație.

Rănit e mult spus. Orice antrenor își dorește să fie prima soluție. E altă încredere. Este și un sentiment de mândrie. Nu las sentimentele să-mi dicteze deciziile. Există un prim val de antrenori. Mă gândesc la Dan Petrescu, Gică Hagi, Mircea Lucescu, Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu. Sunt unii care au 20-30 de ani înaintea mea.

Nu există critic mai mare în ceea ce mă privește. Sunt acolo, în vârful generației. Am mai mult de 10 ani de când antrenez. Merg spre 300 de meciuri în Liga 1. Am antrenat CFR și FCSB. Am un titlu câștigat. Am acumulat o anumită experiență care te ajută. Te gândești că echipa națională are un selecționer puternic. Poate într-o zi” a declarat acesta, ieri, pentru Pro X.

În acest moment, Edi Iordănescu și Adrian Mutu par singurii rămași „în cursa” pentru postul de selecționer.