Lovitură de teatru! Euro 2020 și Jocurile Olimpice s-ar putea amâna din nou! Anunțul OMS de ultimă oră

Marian Cărăvan 19.01.2021, 15:45
Lovitură de teatru! Euro 2020 și Jocurile Olimpice s-ar putea amâna din nou! Anunțul OMS de ultimă oră

Lovitură de teatru! Anunțul unui reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății îi pune pe toți pe jar. Euro 2020 și Jocurile Olimpice de la Tokyo s-ar putea amâna din nou.

Lovitură de teatru! Euro 2020 și Jocurile Olimpice s-ar putea amâna din nou

Două dintre marile competiții așteptate cu atâta nerăbdare de iubitorii sportului ar putea fi amânate din nou. Euro 2020 și Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au suferit deja o amânare cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus. Acum s-ar putea să asistăm la o lovitură de teatru. Cele două competiții ar putea fi amânate din nou. Un expert al Organizației Mondiale a Sănătății trage un serios semnal de alarmă. Profesorul spaniol Santiago Mas-Coma vorbește despre incertitudinea efectelor vaccinului lansat recent pe piață și răspândirea noilor tulpini de coronavirus. Se ia în calcul o nouă amânare a celor două mari competiții: Euro 2020 și Jocurile Olimpice!

E un mare semn de întrebare dacă vaccinul va fi capabil să stopeze răspândirea coronavirusului. Știm că persoanele vaccinate încă sunt susceptibile de infecție și ar putea infecta și pe alții. Până acum, nu ne-am dat seama dacă vaccinul va reduce rata cazurilor și dacă da, cât de mult”, a declarat Mas-Coma, într-un interviu pentru site-ul rus Sport24.

Expertul OMS nu exclude posibilitatea ca atât Euro 2020, cât și Jocurile Olimpice să fie amânate din nou.

Sunt implicat în organizarea evenimentelor din perioada iulie-august 2021. Până acum, am conchis că cel mai potrivit cuvânt pentru a caracteriza situația actuală este incertitudinea și nu sunt motive de optimism privind evoluția pandemiei. În toate cazurile, ne gândim la Planul B, ceea ce înseamnă o nouă amânare a competițiilor. Nu scot din calcul această posibilitate. În ciuda consecințelor financiare masive, nu exclud noi lockdown-uri”, a mai declarat Mas-Coma.

Arena nationala va gazdui patru meciuri la Euro 2020
Arena nationala va gazdui patru meciuri la Euro 2020

Bucureștiul găzduiește patru meciuri la EURO 2020

Bucureștiul se numără printre cele 12 orașe-gazdă ale turneului final Euro 2020. Un turneu final fără România printre participante. Pe Arena Națională din București sunt programate trei meciuri din Grupa C și unul din optimile de finală ale competiției.

Meciurile de pe Arena Națională: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie); Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie); Ucraina – Austria (21 iunie); Optime de finală: locul 1 grupa F contra locul 3 A/B/C (29 iunie).

Turneul final al Euro 2020 ar urma să aibă loc în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Urmăriți Playsport.ro și pe