Lovitură dură pentru Manchester City. Pep Gaurdiola ar putea fi infectat cu Covid

Bordei Radu / 17.12.2021, 22:17
Lovitură dură pentru Manchester City. Pep Gaurdiola ar putea fi infectat cu Covid

Absența lui Pep Guardiola ar fi o lovitură dură pentru Manchester City. Campioana are meci, duminică, la Newcastle, dar nu se știe dacă managerul spaniol va putea fi alături de jucătorii săi. Antrenorul de 50 de ani a anulat și conferința de presă tradițională, de dinainte de meci.

Se pare că managerul „cetățenilor” este suspect de coronavirus. Asta într-un campionat tot mai măcinat din cauza pandemiei, care lovește iar Premier League. Se pare că varianta Omicron riscă să întrerupă din nou fotbalul, în Anglia. Guardiola așteaptă și el verdictul să știe dacă va face deplasarea alături de jucătorii săi.

Lovitură dură pentru Manchester City. Un test efectuat de Pep Guardiola a dat un răspuns „neconcludent”

Pep Guardiola s-a deplasat, în această săptămână, la Barcelona. Antrenorul n-a vrut să lipsească de la conferința prin care Kun Aguero și-a anunțat retragerea din fotbal. Managerul a ținut să fie alături de fostul lui jucător, pe care l-a apreciat foarte mult. Pep a fost reprezentantul englezilor la acest moment emoționant.

Din păcate pentru spaniol, este posibil ca Guardiola să se fi întors cu un „pasager nedorit, din Spania. Managerul a fost supus unui test și acesta a ieșit „neconcludent”. Imediat oficialii campioanei Angliei au intrat în alertă. Întâlnirea cu presa a fost anulată, iar Guardiola a fost testat încă o dată. Nu s-a comunicat încă rezultatul, se așteaptă să se vadă dacă managerul va putea fi prezent pe bancă duminică. Dacă va fi depistat pozitiv, atunci ibericul își va petrece sărbătorile în izolare.

Se întrerupe Premier League? Doar 5 meciuri se dispută în această etapă

Newcastle – Manchester City este unul din puținele meciuri care se vor disputa în această etapă. Majoritatea echipelor vor sta, în această etapă, din cauza pandemiei. Tottenham sau Manchester United sunt printre echipele decimate de virus. De aceea tot mai multe voci cer ca liga să fie întreruptă, pentru a proteja jucătorii.

Manchester United nu ar fi avut decât nouă fotbaliști disponibili pentru întâlnirea cu Brentford, de marți, care va fi reprogramată, precum și șapte pentru meciul care ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, cu Brighton. În plus, partidele Southampton – Brentford, Watford – Crystal Palace și West Ham – Norwich, toate programate în weekend, au fost și ele amânate.

Cluburile din Premier League fac tot mai multe presiuni ca sezonul să ia o pauză, iar competiția să revină la jumătatea lunii ianuarie, din cauza situației sanitare precare. Cu toate acestea șefii fotbalului din Anglia ar prefera ca sezonul să continue.