Lovitură grea pentru Gigi Becali! A pierdut un antrenor extrem de important din cadrul academiei sale

Ștefănescu Dragoș / 21.07.2021, 14:56
Lovitură grea pentru Gigi Becali! A pierdut un antrenor extrem de important din cadrul academiei sale

Clasarea academiei FCSB-ului pe locul doi în topul întocmit de FRF este o încununare a investițiilor făcute de club în tinerii jucători. De mulți ani FCSB investește constant în tinerele talente. Lovitură grea pentru Gigi Becali! A pierdut un antrenor extrem de important din cadrul academiei sale.

Lovitură grea pentru Gigi Becali! A pierdut un antrenor extrem de important din cadrul academiei sale

Meciul FC Botoșani – FCSB a marcat debutul noului sezon de Liga 1. Partida s-a desfășurat pe stadionul celor de la Botoșani în prezența a 2000 de suporteri.

FCSB-ul a început partida destul de relaxat dar a pus presiune pe botoșăneni. Elevii lui Dinu Todoran nu au lăsat spații și au stat mai mult în atac. Antrenorul FCSB-ului a surprins încă de la început prin alcătuirea echipei pe care a trimis-o în teren. Todoran l-a folosit pe Alexandru Crețu pe postul de mijlocaș central și nu pe cel de stoper, pentru care patronul Gigi Becali a insistat să fie adus.
O altă surpriză a fost titularizarea lui Vali Crețu care în amicalele din vară a intrat mereu pe parcurs. În schimb Ovidiu Popescu care era un titular de drept în primul 11 a fost doar rezervă.

Prima repriză a fost dominată de FCSB dar fără a reuși să înscrie în poarta botoșănenilor. La pauză Dinu Todoran a făcut inexplicabil trei schimbări. Astfel Denis Haruț, Răzvan Oaidă și Stipe Vucur au fost lăsați la cabine. În locul celor trei au fost introduși Ovidiu Popescu, Zdenek Ondrasek și Iulian Cristea.
FCSB a presat și a dominat echipa din Botoșani iar în minutul 61 Octavian Popescu a obținut un penalty. Execuția lui Florin Tănase a fost respinsă de portarul botoșănenilor. Meciul s-a terminat cu scorul de 0 – 0 după ce niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie până la finalul celor 90 de minute.

Academia FCSB-ului a suferit o pierdere importantă

Astăzi, Federația Română de Fotbal a publicat un top al academiilor de copii și juniori din România. Echipele care domină acest clasament sunt Farul Constanța și FCSB. Academia echipei lui Gigi Becali ocupă locul doi cu 90,25 puncte. Această clasare excelentă este rezultatul investițiilor făcute de patronul FCSB-ului în tinerele talente. Însă o veste proastă a venit să umbrească performanța academiei. Daniel Nastai, unul dintre cei mai buni antrenori din academia FCSB-ului a decis să plece de la club. Antrenorul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la despărțirea de FCSB.

Mulţumesc, FCSB! Colaborarea mea cu Fotbal Club Steaua Bucureşti s-a încheiat, mă întorc acasă la Satu Mare după 3 ani, cu multe amintiri profesionale frumoase. A fost o experienţă utilă, indiferent dacă am fost în staff-ul primei echipe sau la centrul de juniori. M-am simţit, profesional, împlinit la > în Berceni, dar a sosit momentul să pornesc pe un nou drum. Vă salut şi vă urez baftă!”, a scris tehnicianul Nastai.