Lovitură primită de Simona Halep și Sorana Cîrstea în urmă cu puțin timp. Semifinalele de la Birmingham se amână

Robert Zanfir / 18.06.2022, 17:13
Lovitură primită de Simona Halep și Sorana Cîrstea în urmă cu puțin timp. Semifinalele de la Birmingham se amână

Semifinalele turneului de la Birmingham, programate sâmbătă, 18 iunie, au fost amânate cu o zi din cauza ploii. Simona Halep și Sorana Cîrstea vor avea un program dificil în ultima zi a turneului din Anglia. Dacă se vor califica, vor juca finala în aceeași zi cu semifinalele.

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) și brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 32 WTA) au primit o veste proastă din partea organizatorilor turneului de la Birmingham. Programat inițial sâmbătă, de la 14:30, meciul dintre cele două a fost amânat în mai multe rânduri, din cauza condițiilor meteo. În cele din urmă, britanicii au luat decizia ca semifinala să se joace în ziua următoare. Tot duminică este programată și finala, astfel că programul va fi unul extrem de încărcat pentru finaliste.

Semifinalele de la Birmingham, amânate pentru duminică. Simona Halep și Sorana Cîrstea ar putea juca finala în aceeași zi

Aceeași veste a primit-o și Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgoviște s-a calificat în semifinale, unde va da peste chinezoaica Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA). Partida, programată inițial la 13:00, a fost amânată de mai multe ori din cauza ploii. Ca și în cazul Simonei, Sorana va juca semifinala duminică și, dacă se va califica în ultimul act, va bifa două partide în aceeași zi.

Orele de start ale celor două semifinale nu au fost încă anunțate.

Simona Halep s-a calificat în semifinale la WTA Birmingham, după ce a învins-o pe Katie Boulter, scor 6-4, 6-1, la capătul unui duel ce a durat o oră și 15 minute.

„Da, a fost un meci foarte dificil. Nu m-am simțit prea bine pe teren, dar am luptat până la capăt. Știam că e o adversară dificilă pe iarbă, deoarece are un serviciu puternic. M-am chinuit, dar sunt mulțumită.

Este o jucătoare solidă, nu știam cum va veni mingea de la ea. Este solidă și joacă agresiv, iar pe iarbă nu este deloc ușor”, a transmis Simona Halep la finalul confruntării.

De partea cealaltă, Sorana a avut de tras mai mult pentru accesul în seminfinale. Nu mai puțin de două ore și jumătate a durat partida cu Donna Vekic, încheiată cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4 pentru Sorana Cîrstea.

„Cred că nu este niciodată prea târziu pentru a învața, pentru a te îmbunătăți. Indiferent de locul din clasament sau de vârstă, nu e niciodată prea târziu să te îmbunătățești. Donna a revenit, a avut câteva game-uri în care a fost incredibilă. Am încercat să nu mă gândesc că adversara este mai bună ca mine. Am încercat să lupt pentru fiecare punct și să nu mă gândesc la scor.

E incredibil, mă simt ca acasă. Mulțumesc tuturor pentru că ați stat atât de mult în căldură”, a spus Sorana Cîrstea la finalul meciului cu Donna Vekic din sferturile de finală ale turneului de la Birmingham.