Lovitură uriașă dată de Alibec: ia 1,2 milioane de euro fără să miște un deget. Clubul care trebuie să-i facă plata urgent

George Drafta 05.06.2023, 16:46
Lovitură uriașă dată de Alibec: ia 1,2 milioane de euro fără să miște un deget. Clubul care trebuie să-i facă plata urgent

Denis Alibec a mai primit o veste bună după ce s-a încoronat campion cu Farul.

Dincolo de prima pe care o va încasa din partea lui Gică Hagi pentru perfomanţa istorică a Farului, atacantul are şanse mari să recupereze şi datoria pe care turcii de la Kayserispor o au la el.

Alibec a avut câştig de cauză în primă instanţă în litigiul pe care îl are cu gruparea la care a evoluat în sezonul 2020-2021. Fotbalistul de 32 de ani are de primit 1,2 milioane din partea clubului pentru care a marcat 2 goluri în 15 meciuri de campionat în respectiva perioadă.

Denis Alibec are de recuperat 1,2 milioane de euro de la Kayserispor
Denis Alibec are de recuperat 1,2 milioane de euro de la Kayserispor

Decizia va fi cu siguranţă atacată de turci la TAS. Conform informaţiilor Gsp, în procesul intentat fostului club, la care au mai evoluat în trecut Silviu Lung Jr, Săpunaru şi la care a antrenor a fost Marius Şumudică, Alibec a fost reprezentat de avocatul Dai Idita.

Cum se împarte suma datorată

Alibec are de primit conform deciziei venită de la FIFA 450.000 de euro pentru salariile restante de până la momentul rezilierii înţelegerii. Plus 750.000 de euro care reprezintă compensaţii pentru întreruperea angajamentului fără o explicaţie fundamentată.

Denis Alibec, în tricoul lui Kayserispor
Denis Alibec, în tricoul lui Kayserispor

„FIFA a admis cererea jucătorului Denis Alibec, obligând clubul Kayserispor la plata drepturilor financiare restante și la plata unei compensații pentru încetarea unilaterală a contractului.

De asemenea, a respins cererea reconvențională formulată de clubul Kayserispor. Este un prim pas foarte important, urmează să vedem dacă cei de la Kayserispor vor ataca această decizie la TAS”, a fost declaraţia avocatului Dan Idita după pronunţarea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor.

Doi ani sub contract cu Kayserispor

Alibec a fost transferat de Kayserispor de la Astra, în schimbul a 1 milion de euro în toamna lui 2020. Atunci când fereastra pentru transferuri a fost împinsă până în luna octombrie din cauza pandemiei de coronavirus. Care a prelungit sezonul 2019-2020.

El a fost împrumutat ulterior mai întâi la CFR şi apoi la Atromitos, pe parcursul stagiunii 2021-2022. A ales să semneze cu Farul tocmai după decizia turcilor de a-i rezilia angajamentul în vara anului trecut. El mai avea un an de contract cu roş-galbenii.

Urmăriți Playsport.ro și pe