Lovitură uriașă pentru Rapid! Mutu l-a pierdut pe Jayson Papeau. Francezul s-a rupt cu Botoșani, la o săptămână după ce a spart gheața în Giulești

Robert Zanfir 08.10.2022, 22:36

Jayson Papeau (26 de ani) s-a accidentat în meciul jucat de Rapid cu FC Botoșani, în etapa a 13-a a Ligii 1. Mijlocașul francez a izbucnit în plâns și a fost scos cu targa de pe teren, în aplauzele fanilor.

Zdruncinat de eșecul cu Chindia, 1-2, Rapid a început partida cu Botoșani cu gândul la victoria care să o readucă aproape de liderul Farul. Iar Mutu a trimis în teren cea mai bună formulă. L-a lăsat pe Alex Ioniță pe bancă, după jocul dezamăgitor al acestuia cu Chindia.

Lovitură uriașă pentru Rapid! Mutu l-a pierdut pe Jayson Papeau

Calculele de la cabină nu s-au potrivit și în teren. Papeau a fost între cei mai activi oameni de pe teren până în minutul 20, când a venit lovitura. Francezul s-a prăbușit pe teren, în urlete, după o intrare a lui Antoni Ivanov.

După câteva minute, a încercat să se ridice, dar nu a putut suporta durerile de la glezna stîngă. Medicul Rapidului a intrat pe teren și a cerut imediat schimbarea. Papeau a părăsit suprafața de joc în lacrimi și în aplauzele fanilor. A fost scos cu targa și dus la ambulanță.

„Să sperăm că este vorba doar de o entorsă, să nu fie vreo fractură. Ar fi cel mai bun diagnostic în cazul lui”, au reacționat cei doi comentatori de la Digi Sport, Ionuț Angheluță și George Dobre.

Adi Mutu l-a trimis în teren, în locul lui Papeau, pe Andrei Ciobanu. Schimbarea nu s-a dovedit de bun augur pentru gazde. Botoșani a dat lovitura în minutul 38, prin Țigănașu.

Papeau a spart gheața pentru Rapid

Cu doar o săptămână în urmă, Papeau a spart gheața pentru giuleșteni. A marcat în victoria din Cupă, cu CS Afumați.

Fotbalistul francez a finalizat elegant, cu exteriorul piciorului, din marginea careului de 16 metri, după o fază colectivă superbă reușită de jucătorii ofensivi ai lui Adrian Mutu.

Rapid – FC Botoșani. ECHIPELE DE START:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais – Emmers, Crepulja, Papeau – Sefer, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia – Belu-Iordache, Ignat, Fl. Ștefan, Al. Albu, A. Ciobanu, Pănoiu, Al. Ioniță II, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu

FC Botoșani: E. Pap – Patache, Boli, Șeroni, Țigănașu – Dican, Sylla – Mateus Santos, A. Ivanov, Mailat – M. Roman II
Rezerve: G. Ureche – Dragu, Perianu, Sadiku, Petkovski, Mussis, Zabou, Pinson, Camara
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti)
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) / A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Bîrsan Marcel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

Urmăriți Playsport.ro și pe