Lovituri pe piața transferurilor date de Oțelul Galați. Dorinel Munteanu își face echipă puternică

Bădulescu Silvian / 14.01.2022, 22:45
Lovituri pe piața transferurilor date de Oțelul Galați. Dorinel Munteanu își face echipă puternică

Oțelul Galați forțează promovarea în eșalonul secund. Formația antrenată de Dorinel Munteanu a finalizat două transferuri, un apărător și un atacant, dând lovitura pentru nivelul Ligii a 3-a.

Promovarea ratată la mustață sezonul trecut

În sezonul trecut, Oțelul Galați a ratat la mustață promovarea în Liga a 2-a. Gălățenii au pierdut barajul chiar în fața rivalilor de la Dacia Unirea Brăila, codașa din liga secundă condusă de Petrolul Ploiești.

Pentru a nu repeta problemele din sezonul trecut și pentru a promova în această stagiune, conducătorii Suporter Club Oțelul Galați au luat mai multe decizii care speră să fie decisive. În primul rând, Dorinel Munteanu, artizanul singurului titlu și al singurei supercupe din vitrina echipei a fost readus la echipă.

Acesta a cerut întăriri pentru a reveni în Liga a 2-a, iar conducerea s-a confirmat. La moldoveni au fost aduși doi jucători care, speră aceștia, vor face diferența în cel de-al treilea eșalon.

În acest moment, în seria a 2-a a Ligii a 3-a, Oțelul Galați ocupă primul loc în clasament, cu 37 de puncte acumulate în 15 partide. Aceștia au suferit două înfrângeri și au două puncte în fața celor de la CSM Focșani 2007 și șapte puncte avans față de Metalul Buzău, ocupanta ultimului loc al podiumului.

Transferuri de promovare

Astfel, fotbaliștii aduși la Galați sunt Jack Henry Serrant-Green, fost la Haverfordwest County AFC, din prima ligă a Țării Galilor, și pe Laurențiu Florin Hagiu, jucător de 18 ani format la FC Voluntari.

Primul, fotbalist englez, a trecut pe la academiile celor de la Wolverhampton Wanderers, Newcastle United și Burton Albion, ca mai apoi să ajungă în fotbalul scandinav. La nivel de seniori, el a evoluat pentru echipe din ligile inferioare din Suedia, precum Gottne IF, Gallivare FF, IFK Umea, Kiruna, Soderhamn și Bodens BK. El a reușit 92 de goluri în 149 de meciuri.

Mai apoi, a plecat în Liga Națională de fotbal a Irlandei la formația Finn Harps, iar în vara lui 2021 a ajuns în Țara Galilor, de unde, ulterior, a luat drumul României.

Al doilea jucător, Hagiu, născut în 2003, este fundaș central. El a fost format la academia celor de la FC Voluntari, evoluând la toate categoriile de vârstă pentru aceștia. A fost o prezență constantă și la echipa secundă a clubului ilfovean care este înscrisă în Liga a 3-a, dar și la loturile de juniori ale României. El a evoluat pentru reprezentativele under-15, under-16, under-17 și under-18, fiind considerat un jucător de perspectivă.