”Lumea nu ştie, că n-am apucat să spun chestiile astea”. De ce a plecat Napoli de la FCU Craiova

Bogdan Solomon 07.06.2023, 09:50
”Lumea nu ştie, că n-am apucat să spun chestiile astea”. De ce a plecat Napoli de la FCU Craiova

La doar câteva zile după ce și-a prezentat noul antrenor, Adrian Mititelu a dezvăluit motivele pentru care Nicolo Napoli a plecat din nou de la FCU Craiova. Acesta a fost cel de-al nouălea mandat al său pe banca formației oltene.

Adrian Mititelu dă cărțile pe față. De ce a plecat Nicolo Napoli de la FCU Craiova

În sezonul viitor, FCU Craiova va fi pregătită de Joao Janeiro, un portughez în vârstă de 41 de ani care a activat până acum în țara natală, SUA și Ungaria, la echipe precum Cova Piedade B, Roughnecks FC, Szeged, Kisvarda, Dunajska Streda și Debrecen. De ultima s-a despărțit în vara anului trecut, după șase meciuri.

Cât despre Nicolo Napoli, finanțatorul roș-albaștrilor a dezvăluit că l-a readus la echipă cu gândul să se integreze în sistemul care era implementat deja de antrenorul secund împreună cu preparatorul fizic, iar despărțirea s-a produs nu doar din dorința de a instala un tehnician tânăr, cu viziune diferită, ci și pentru că italianul are anumite probleme personale.

De asemenea, Mititelu a lăsat de înțeles că Napoli nu va reuși să-și găsească un nou angajament în această vară. FC Brașov, Astra, CS Turnu Severin și Poli Iași sunt celelalte echipe din România pe care le-a pregătit de-a lungul carierei, în vreme ce în țara natală nu a mai antrenat din sezonul 2006-2007, când se afla la cârma lui Orbassano, clubul unei comune situate în provincia Torino.

Ce a spus Adrian Mititelu despre italian

„Eu l-am luat pe el (n.r. Nicolo Napoli), că nu aveam antrenor la vremea respectivă. A fost o despărţire intempestivă de Marius Croitoru şi atunci eu am avut încredere în munca de redresare a secundului şi a preparatorului. A trebuit să găsesc un antrenor care să vină lângă ei, ca să pot scăpa de înjurăturile suporterilor. Şi asta am făcut, l-am adus pe Napoli, ca să nu mai înjure lumea că nu e antrenor. Napoli a venit şi a intrat în sistemul nostru organizat aici. Echipa a jucat bine şi înainte de Napoli, şi cu Croitoru. Echipa are valoare.

Din punct de vedere al relaţionării, Napoli e cel mai bun antrenor pentru mine, cel mai comod. E un om pe care-l cunosc foarte bine, dar eu zic că ne trebuia altceva, un antrenor tânăr, altceva. Napoli are şi o anumită vârstă. Mai are şi nişte probleme pe acasă (n.r. în Italia), nu mai are chef de muncă. Are o vârstă, are nişte probleme pe acasă.

Cât timp a fost acum (n.r. la FCU Craiova) a plecat des acasă. Lumea nu ştie, că n-am apucat să spun chestiile astea. Mereu când am avut nevoie de el a şi venit, dar nu vedeţi că sunt singurul care-l angajează? Dacă acum e liber, de ce nu se duce la alt club? Să facă acolo ceva. Vine aici şi vine într-un sistem, cu masa pusă cum se spune”, a declarat Adrian Mititelu la Sport Total FM.

Urmăriți Playsport.ro și pe