Maestrul Alex Cicâldău nu are rival la Galatasaray. Jucătorul român a devenit esențial pentru echipa turcă

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.12.2021, 10:31
Maestrul Alex Cicâldău nu are rival la Galatasaray. Jucătorul român a devenit esențial pentru echipa turcă

Alex Cicâldău a fost depistat recent cu Covid-19 și va fi indisponibil în următoarele două săptămâni. Din acest motiv, el nu a făcut parte din lotul lui Galatasaray nici la ultimul meci de Superlig, pe teren propriu contra lui Altay.

Vicecampioana Turciei nu a reușit decât un egal, scor 2-2, contra echipei aflate pe locul 14 înaintea acestui meci. Iar presa de la Istanbul a remarcat că acest pas greșit a fost cauzat în mare măsură de absența lui Cicâldău.

În viziunea jurnaliștilor turci, absența lui Alex Cicâldău a fost decisivă în acest pas greșit al lui Galatasaray

Cei de la TRT Spor îl consideră pe fostul mijlocaș al Universității Craiova drept „maestrul de la mijlocul terenului” pentru Galatasaray. Ei au apreciat că în absența românului jocul creativ al trupei lui Fatih Terim a suferit teribil.

E drept să spunem că absența lui Cicâldău, care nu a fost în lot din motive medicale, a pierdut meciul. Valoarea mijlocașului român este înțeleasă mai bine atunci când lipsește. Perechea Berkan-Taylan este mai dominantă într-un singur aspect al jocului (n.r. cel defensiv). Și a avut dificultăți în a găsi coechipierul potrivit când porneau din apărare spre poarta adversă.

La acest capitol, Cicâldău este cea mai importantă piesă a jocului de tranziție, care probabil este singura strategie a lui Galatasaray în acest sezon. Pe scurt, lui Galatasaray i-a lipsit maestrul de la mijlocul terenului, probabil inima jocului. Și nimeni nu a înțeles ce a vrut să joace fără el”, a notat sursa citată.

Românul este cerut căpitan la Galatasaray

Un alt aspect care ilustrează importanța dobândită de Cicâldău în cadrul echipei într-un timp foarte scurt este reprezentat de faptul că un cunoscut jurnalist de la Hurriyet este de părere că românul ar trebui să fie următorul căpitan al Galatei după plecarea lui Fernando Muslera.

El a spus acest lucru după meciul foarte bun făcut de Alex Cicâldău contra celor de la Olympique Marseille în Europa League.

A jucat meciul carierei. Berkan-Taylan (n.r. cei doi mijlocași defensivi), prin dinamismul lor, au întărit pressingul lui Galatasaray și l-au eliberat pe Cicâldău. Românul a jucat, probabil, cel mai bun meci din cariera sa împotriva lui Marseille.

Cu siguranță a dat semne puternice că o va face din nou în viitor. Unul dintre aspectele mele favorite la Cicâldău este stofa de lider. Cred că mijlocașul român este cel mai puternic candidat pentru postul de căpitan după era lui Muslera”, a spus Ugur Meleke potrivit webaslan.com.

„Dennis Man a semnat cu Galatasaray!” Anunțul presei internaționale în privința românului

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe