Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă: „Vor să mă bage în groapă!”

Gabriel Peneș / 28.05.2021, 18:12
Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă: „Vor să mă bage în groapă!”

Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă: „Vor să mă bage în groapă!”. Miliardarul și-a expus opinia, într-o manieră tranșantă, în privința vaccinării anti-Covid 19. Patronul turneului de la Madrid a fost infectat cu coronavirus în luna aprilie, dar a avut simptome așa de ușoare încât nici n-a știut că are boala.

Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă

Ce-i în gușă, și-n căpușă! Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă pe tema vaccinării anti-Covid 19. Miliardarul e recunoscut pentru pozițiile sale clare, uneori chiar dure, pe anumite teme. Ajuns la 82 de ani, fostul mare jucător de tenis a abordat și problema pandemiei și a vaccinului împotriva bolii declanșate de coronavirus. El însuși a mărturisit că a fost infectat, în luna aprilie, dar, practic, n-a avut simptome. Miliardarul mai consideră că ar trebui creat și un pașaport european care să ateste vaccinarea. Altfel, cei care călătoresc mult ar fi scutiți de obligaația de a se tot testa atunci când merg dintr-o țară în alta.

Eu am avut-o fără să știu (nr – boala). După ce am descoperit-o, n-am avut nici 0,05% simptome. Având în vedere că îmi venise rândul la vaccin, având vârsta, l-am făcut imediat. Mi se spune că șapte, opt, nouă luni nu pot s-o iau, nu pot s-o dau la nimeni. Ar fi trebuit să se facă un pașaport european, dacă tot fac teste la fiecare săptămână ca să plec într-un loc sau să plec în altul, că eu trebuie să voiajez. Nu pot să stau fix aici”,  a declarat Țiriac pentru GSP.

Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și a avut o ieșire violentă: „Vor să mă bage în groapă!”
Magnatul Ion Țiriac se simte discriminat și e furios pe cei care nu vor să se vaccineze. Simona Halep a fost printre sportivii de top care au avut grijă să se imunizeze contra Covid-19

„Vor să mă bage în groapă!”

Omul de afaceri este foarte tranșant atunci când vine vorba despre vaccinare. Este total pentru imunizarea prin vaccin. De altfel, chiar după ce a trecut prin boală, Ion Țiriac a ales să se și vaccineze. Pe de altă parte, fostul mare jucător de tenis îi critică dur pe cei care refuză vaccinul și îi expun și pe alții unei afecțiuni ce poate fi mortală. Din punctul său de vedere, vaccinarea ar trebui să devină obligatorie.

Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu! Nu refuzi, n-ai cum! Dacă refuzi dumitale să-ți faci vaccinul nu e doar treaba ta, e și treaba mea, că-mi dai mie pandemia. Dacă ai lepră, nu te lasă nimeni să umbli pe stradă! E exact ca și cum ai avea o armă ascunsă cu care omori pe cineva. (…) E o chemare și o datorie a fiecărui cetățean, în special că e gratis. Toate treburile astea cu libertatea…păi du-te în junglă, închide-te undeva unde ai libertate, dar nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă!”, a declarat Țiriac, în maniera-i personală, pentru sursa citată.

Până acum, dintre tenismenii de top, Simona Halep a fost cea mai vocală în privința vaccinului. Campioana noastră s-a vaccinat în luna martie, înainte de a participa la Miami Open. Dar sunt și tenismeni care nu au de gând să urmeze exemplul sportivei noastre. Primul care a afirmat că nu este de acord cu vaccinarea a fost chiar Novak Djokovic, liderul mondial ATP. încă de anul trecut, pe când vaccinul nu exista. Printre cei care au mai declarat că nu sunt contra cu imunizării anti-COVID-19 se regăsesc nume ca Elina Svitolina (6 WTA), Aryna Sabalenka (4 WTA), Andrey Rublev (7 ATP) și Diego Schwartzman (10 ATP).