Mai apare un stadion modern în România. Banii vin de la autoritățile locale

Olteanu Ștefan / 25.03.2021, 21:15
Mai apare un stadion modern în România. Banii vin de la autoritățile locale

România va mai beneficia în viitorul apropiat de încă un stadion modern. Stadionul Municipal Botoșani va fi modernizat cu ajutorul autorităților locale. Anunțul oficial a fost făcut chiar de primarul orașului, Cosmin Andrei. Pentru lucrările de renovare se vor solicita 150.000 de lei.

Mai apare un stadion modern în România

FC Botoșani, formație care are șanse mari să fie în playoff și în acest sezon, va beneficia de un stadion modern în viitor.
Cosmin Andrei, primarul orașului Botoșani, a dezvăluit totul. Acesta a anunțat că va solicita autorităților locale alocarea a 150.000 de lei, în vederea modernizării Stadionului Municipal din Botoșani.
Potrivit site-ului oficial al clubului, arena din Botoșani are o suprafață de 31.674 metri care cuprinde „teren de fotbal cu vestiare pentru jucători și arbitri, tribune cu 7.782 de locuri, toate pe scaune, pistă de atletism, gard de protecție la terenul de fotbal.”
De menționat este faptul că modernizarea se va face pe etape.

La Stadion ne dorim o investiţie, dar să păstrăm ceea ce avem astăzi bun, mă refer la instalaţia de nocturnă, care încă nu a fost amortizată, gazonul cu instalaţia de încălzire şi reabilitarea vestiarelor. De aceea facem DALI şi nu demolăm tot. Păstrăm ce avem bun şi putem lucra pe etape, modificând pe rând peluzele, tribunele şi construind alte imobile care să aibă destinaţia în acord cu complexul sportiv, clădiri care pot fi închiriate sau pot fi folosite de administraţia publică pentru încurajarea fenomenului sportiv”, a spus Cosmin Andrei, potrivit paginii de Facebook a clubului FC Botoșani.

7.782 de locuri are Stadionul Municipal Botoșani
7.782 de locuri are Stadionul Municipal Botoșani

Botoșani, pe modelul Craiova și București

FC Botoșani a terminat pe locul 4 în sezonul precedent al Ligii I, iar în actuala stagiune are șanse mari să se califice din nou în playoff. Fotbalul a crescut semnificativ la Botoșani în ultimii ani și primarul vrea să ofere orașului un complex sportiv modern cu această ocazie.

S-au realizat stadioane la Craiova, în Bucureşti, chiar şi în alte localităţi. Unde nu sunt echipe care activează în primul eşalon fotbalistic din România. Credem că botoşănenii şi echipa merită un complex sportiv modern. Mai fac un apel la toate forţele politice să sprijine acest demers, Nu este un unul care îmi aparţine, este al botoşănenilor”, a mai menționat primarul orașului.

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, FC Botoșani ocupă locul 5 în clasamentul Ligii I. Formația antrenată de Marius Croitoru are 38 de puncte după 28 de meciuri. În ultimele două runde, Botoșani le va întâlni pe Viitorul și Voluntari.

Botoșani are șanse mari să prindă din nou playoff-ul
Botoșani are șanse mari să prindă din nou playoff-ul