Mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori

Gabriel Peneș 09.02.2021, 16:34
Mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori

Revenirea fanilor în tribune este dorită de toată lumea. Dar… mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori. Într-o conferință de presă susșinută astăzi, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului a dat amănunte despre acest subiect. Inclusiv despre schimbările referitoare la testele PCR pentru sportivi, făcute înaintea competițiilor.

Mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori

Una rece, una caldă”. Așa s-ar caracteriza veștile date de Eduard Novak. Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori. Novak a spus că suporterii ar putea reveni in tribune în câteva luni. Mai precis, în funcție de evoluția pandemiei în țară, în aproximativ 3 luni. Adică, abia spre începutul verii. Și așa, totul va depinde de numărul de cazuri de coronavirus ce va fi înregistrat în toată această perioadă.

Am discutat cu domnul ministru Vlad Voiculescu (nr – ministrul Sănătății) și cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Dacă cifrele arată bine, în maxim 2-3 luni vom putea discuta de deschiderea arenelor pentru public. Dacă ar depinde de mine, de azi aș lăsa lumea pe stadioane. Sunt oameni care văd cifrele mai bine decât mine, sper să aducem lumea cât mai repede pe stadioane.”, a declarat Eduard Novak, citat de sport.ro.

Se schimbă testele făcute de sportivi înaintea competițiilor din sporturile de echipă

Novak a vorbit și despre o schimbare importantă pe care MTS o pregătește pentru sporturile de echipă. Astfel, sportivii nu vor mai trebui să facă teste Real Time-PCR înaintea competițiilor. Ei vor putea apela la testele rapide antigen. În plus, acestea sunt și mai ieftine, amănunt deloc neglijabil pentru bugetele cluburilor și așa afectate serios de pandemia de coronavirus.

O veste bună pe care pot să vi-o spun este schimbarea testelor PCR cu teste antigen pentru sportivi. O sa începem probabil cu sporturile pe echipe, unde sunt cele mai mari costuri. Sperăm ca în curând să finalizăm acest lucru, costurile sunt foarte mari pentru PCR. Este vorba despre fotbal, rugby, handbal și celelalte sporturi de echipă”, a mai declarat ministrul.

Mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori
Mai avem de așteptat! Ministrul Sportului a anunțat când se vor deschide arenele sportive pentru spectatori. Președintele FRF spera ca în luna martie să se reia competițiile de fotbal pentru copii și juniori

Când se reiau toate competițiile „sportului-rege” în România?

Acum două săptămâni, președintele FRF, Răzvan Burleanu, era mai optimist în privința reluării competițiilor de fotbal pentru copii și juniori. Acestea au fost „înghețate” încă din luna martie a anului trecut. Obiectivul declarat era ca aceste cmpetiții să poată fi reluate în luna martie 2021. Burleanu vorbea, de asemenea, de trecerea la testele rapide antigen pentru fotbaliști.

Obiectivul nostru, ca federație, pe care l-am împărtășit și noului ministru de la Tineret și Sport este ca în luna martie să putem să reluăm toate competițiile fotbalistice din România la nivel de copii și juniori, și la nivel de fotbal amator. Ca să putem face acest lucru, avem nevoie de o modificare de protocol medical care presupune ca testele RT-PCR să fie înlocuite cu testele rapide antigenice. Acesta este un scenariu cu care lucrăm”, a declarat președintele FRF, conform prosport.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe