Mama lui Robert Glință se revoltă după evenimentul de la aeroport: „Dumnealui nu merită decât ocolit”

Autor: Andrei Alexandra / 28.06.2022, 15:18
Mama lui Robert Glință se revoltă după evenimentul de la aeroport: „Dumnealui nu merită decât ocolit”

David Popovici și Robert Glință s-au întors în țară, duminică, după ce au participat la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

Cei doi au fost întâmpinați la Salonul Oficial al aeroportului Otopeni de către ministrul Eduard Novak. Șeful MTS i-a premiat pe aceștia, după care a făcut câteva declarații. Spre surprinderea celor prezenți la fața locului, Novak a vorbit doar despre performanța lui David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta. Oficialul MTS nu a menționat nimic despre prestația lui Glință, care a terminat pe locul 5 în finala de la 50 metri spate.

Mama lui Robert Glință, nervoasă după gafa lui Eduard Novak

Președintele asociației Junior Sport, Beatrice Mercado, i-a trimis o scrisoare lui Robert Glință. Aceasta și-a prezentat scuze în numele lui Eduard Novak, pentru faptul că a fost ignorat la Salonul Oficial. Ministrul nu i-a pronunțat numele în timpul discursului.

Mama lui Robert Glință, Irina Angelica Glință, a reacționat după scrisoarea publicată de Beatrice Mercado:

La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă!

Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej. Te îmbrățișăm (n.r mesaj pentru Beatrice Mercado) și îți mulțumim pentru tot”, a transmis mama lui Robert Glință.

Mama lui Robert Glință / sursa foto: facebook.com/iriinaglinta

VEZI AICI Cât costă un bilet la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. David Popovici, marele favorit

Robert Glință a reacționat și el după ce a primit scrisoarea respectivă:

VIDEO David Popovici și Robert Glință, la aeroport

Ce a spus ministrul Novak la Otopeni

Iată discursul ministrului Eduard Novak, după ce sportivii Glință și Popovici s-au întors acasă:

Sunt extrem de emoționat, dar foarte fericit pentru această seară istorică. Am așteptat un campion care ne-a făcut mândri. Am simțit că suntem parte a acestei țări, suntem unici, suntem puternici. David ne-a demonstrat că sportul ne unește. Sportul este cel mai bun ambasador al nostru.

Vreau să-i mulțumesc lui David Popovici, care a reușit să ne motiveze și să deschidă inimele noastre. A arătat cât de puternici putem să fim. Guvernul a înțeles că sportul este important pentru România. Cât timp voi conduce acest minister, sportul va fi o prioritate. Acesta este doar începutul, David Popovici are doar 17 ani”, a declarat Novak.

David Popovici s-a întors cu două medalii de aur de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. El a triumfat în probele de 100 metri liber și 200 metri liber.