Manchester United s-a înțeles cu Jadon Sancho. Va fi primul transfer important al “diavolilor roșii” în această vară

Ștefănescu Dragoș / 10.06.2021, 15:49
Manchester United s-a înțeles cu Jadon Sancho. Va fi primul transfer important al “diavolilor roșii” în această vară

Jadon Sancho, atacantul Borussiei Dortmund este foarte aproape de transferul la Manchester United.

”Diavolii roșii” oferă o sumă imensă pentru Sancho

Echipa de pe Old Trafford îl consideră pe Jadon Sancho noul Cristiano Ronaldo. Conducătorii clubului englez sunt dispuși să ofere o sumă colosală de bani pentru aducerea tânărului jucător. Suma de la care au început negocierile este 95 de milioane de euro. Se pare că jucătorul ar fi acceptat deja semnarea contractului care va fi valabil până în 2026.

Atacantul de 21 de ani nu a mai avut evoluții atât de bune ca în anii precedenți. Totuși el rămâne un mare talent al fotbalului mondial. În sezonul recent încheiat el a marcat 16 goluri și a oferit 20 de pase decisive. Borussia Dortmund a terminat pe locul trei în Bundesliga la o distanță de 14 puncte față de campioana Bayern Munchen.

Liverpool și Barcelona în cursă pentru  tânarul atacant

În afară de Manchester United, Liverpool ar fi şi ea foarte interesată de serviciile fotbalistului născut la Londra. FC Barcelona şi-l doreşte și ea. Echipa catalană ar vrea să includă jucători în tranzacţie, detaliu cu care Borussia Dortmund nu pare să fie de acord. Manchester United a oferit în 2020 incredibila sumă de 140 de milioane pentru Jadon Sancho dar Borussia Dortmund a declinat oferta.

Dacă transferul lui Sancho la Manchester United se va concretiza echipa de pe Old Trafford va avea un atac stelar format din cvartetul  Edinson Cavani, Bruno Fernandes , Marcus Rashford și Jadon Sancho.

Amenzi pentru șase cluburi din Premier League

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur vor trebui să plăteasca 29 milioane de euro. Cele șase cluburi engleze au fost implicate în proiectul Super Liga Europei demers care a fost aspru criticat de toată suflarea fotbalistică din Albion. După două zile de la demararea proiectului Super Liga Europei cluburile engleze s-au retras.

Cele 6 cluburi implicate în propunerea de a forma o Super Ligă a Europei au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost greșite. În plus, și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez. Acestea au prezentat scuze din toată inima către fanii lor, cluburile colege, Premier League și Federația Engleză de Fotbal.

Ca un gest de bunăvoință, cluburile au agreat să plătească la comun suma de 25,5 milioane de euro, care va fi utilizată pentru binele fotbalului, în investiții pentru fani, în fotbalul de bază și în programe comunitare.

În plus, cluburile au agreat o schimbare de reguli care prevede ca acțiuni similare pe viitor să aducă o depunctare cu 30 de puncte. În acest scenariu, fiecare dintre cele 6 cluburi ar fi nevoite să plătească încă o amendă, de 29 de milioane de euro”, se arată în comunicatul emis de către Premier League.