Marcel Pușcaș îi liniștește pe fanii FC U. Craiova: Nicolo Napoli semnează în zilele următoare. Detalii importante despre perioada de transferuri pregătită în Bănie

Autori: Gabriel-Alexandru Ioniță, Bădulescu Silvian / 24.05.2022, 14:43

Marcel Pușcaș a anunțat că FC U. Craiova a ajuns la o înțelegere cu Nicolo Napoli și este doar o chestiune de timp până când antrenorul italian va semna prelungirea contractului care expiră la finalul lunii iunie. Președintele clubului din Bănie a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla imediat ce tehnicianul care a reușit improbabilul în play-out, respectiv salvarea echipei de la retrogradare, va reveni în țară.

Marcel Pușcaș, vești bune pe bandă rulantă pentru fanii lui FC U. Craiova

Napoli a plecat în Italia pentru o scurtă vacanță, imediat după ultimul meci din acest sezon, 0-5 pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe. La acel moment s-a scris despre faptul că antrenorul de 60 de ani a plecat fără a avea un acord cu Adrian Mititelu în privința unui nou contract. Se pare însă că situația s-a rezolvat între timp.

De asemenea, Marcel Pușcaș a confirmat că argentinianul Juan Bauza, unul dintre cei mai importanți jucători de la FC U. Craiova în acest sezon, va continua în Bănie. El a fost doar împrumutat inițial de la Csikszereda, dar a confirmat și acum va deveni definitiv jucătorul formației din Bănie.

Nu în ultimul rând, președintele FC U. Craiova le-a mai dat o veste excelentă fanilor echipei. El a anunțat că problema legată de interdicția la transferuri impusă de FIFA din cauza unor datorii mai vechi va fi rezolvată până la deschiderea perioadei de mercato. Așadar, Nicolo Napoli va primi cel mai probabil jucătorii pe care i-a cerut pentru a se putea bate sezonul viitor la accederea în play-off.

Nicolo Napoli va semna după ce vine din vacanță. Bauza va rămâne la noi. E un jucător bun, care face diferența și va rămâne la noi. E normal să fie și alte cluburi interesate. Problema legată de transferuri se va rezolva până la deschiderea perioadei”, a spus Marcel Pușcaș la conferința de presă organizată după alegerile de la LPF, în urma cărora Gino Iorgulescu a fost învestit în al treilea mandat în fruntea forului.

Ce a spus despre viitoarele transferuri

În ultimele zile s-a scris despre un posibil interes al lui FC U. Craiova pentru Paul Iacob de la Chindia Târgoviște și Andrei Chindriș, fost la Botoșani, liber de contract după despărțirea de Santa Clara. Marcel Pușcaș s-a rezumat la a spune că sunt mulți jucători liberi de contract, interesanți, în această perioadă, și nu a exclus nicio variantă.

Sunt multe discuții. Multe echipe renunță la jucători, vezi UTA sau Rapid. Vedem ce se întâmplă”, a spus el.

Marea nemulțumire a președintelui de la FC U. Craiova

Cu această ocazie, Marcel Pușcaș a ridicat și o problemă destul de delicată pentru fotbalul românesc. El a spus că nu i se pare normal ca banii luați de LPF de la cluburile din Liga 1 din amenzi să meargă la alte competiții și nu la Liga 1.

„Banii care sunt dați sau obținuți dintr-o competiție organizată de LPF, nu este normal ca o parte din bani să fie dați la Liga 3, futsal sau fotbal feminin. Dacă Liga ia un milion, de ce să nu fie împărțiți la echipe pentru bareme de abitraj sau altele? Sunt aproximativ 2 milioane de euro făcuți din banii de la competițiile organizate de LPF. Dar banii nu vin la LPF. Banii vin din amenzi de suporteri, suspendări, amenzi pentru cartonașe.

Trebuie să luăm exemplele din ligile profesioniste din campionatele puternice ale Europei – Franța, Anglia. Nu spun că aceste două milioane ar bate pe Macedonia. Dar ar fi mai bine pentru cluburi”, a mai spus președintele lui FC U. Craiova.

Mai rar așa ceva! Ce a decis Adrian Mititelu, după ce echipa lui a pierdut cu 5-0 în fața lui Sepsi! Anunț oficial făcut de FC U. Craiova despre 13 jucători