Miliardarul Ion Țiriac a uitat că deține o avere în garaj. Vreme de 10 ani, două mașini de lux au zăcut într-un garaj

Catinca Giosanu 26.11.2021, 18:02
Miliardarul Ion Țiriac a uitat că deține o avere în garaj. Vreme de 10 ani, două mașini de lux au zăcut într-un garaj

Ion Ţiriac e cel mai bogat român, omul de afaceri având o avere de 1,5 miliarde de dolari. Estimarea e făcută de compania de cercetare şi media Hurun Report. Având în vedere acestea, Țiriac a urcat 38 de locuri în topul celor mai bogaţi oameni din lume. El este însă modest și chiar a pierdut șirul banilor. De exemplu, două mașini de-ale lui au zăcut în garaj vreme de zece ani fără ca milirdarul să își dea seama de acest lucru.

Averea lui Ion Ţiriac a explodat în ultimul an

Averea lui Ion Ţiriac a crescut în 2020 cu aproximativ 300 de milioane de dolari. Afacerile lui au funcţionat cu motoarele turate, în ciuda faptului că economia mondială a fost zduguită de pandemia de coronavirus. Potrivit unui clasament Hurun Report, averea fostului tenismen a crescut cu nu mai puţin de 300 de milioane de dolari.

În prezent, Ion Ţiriac s-ar bucura de o avere de 1,5 miliarde de dolari. Potrivit profit.ro, averea a fost calculată în funcţie de valoarea acţiunilor şi a altor active deţinute până la 15 ianuarie 2021. Averea lui Ion Ţiriac a crescut în 2020 cu aproximativ 300 de milioane de dolari, faţă de nivelul la care era în anul 2019.

Țiriac are și o colecție impresionantă de mașini: unul dintre cele doar 992 de exemplare de Porsche 911 Targa 4S.

”Am fost în țară o singură zi”

De curând, omul de afaceri a povestit cum a ajuns să uite două Ferrari de lux într-un garaj, timp de 10 ani.

Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari.

Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni.

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen.”, a explicat Ion Țiriac.

El a recunoscut, de asemenea, că a uitat complet de bijuteriile sale.

După vreo zece ani, mă sună ăia: ‘Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?’.

Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineață până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, a mai spus Țiriac, la gsp.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe