Marea lovitură pregătită de Xavi. Jucătorii importanți pe care îi așteaptă la Barcelona

Bordei Radu 14.11.2021, 10:56
Marea lovitură pregătită de Xavi. Jucătorii importanți pe care îi așteaptă la Barcelona

Xavi nu glumește, vrea să schimbe total fața catalanilor. De aceea așteaptă la Barcelona jucători importanți, chiar din această iarnă. Este adevărat că situația financiară a clubului nu ajută prea mult planurile antrenorului. Dar acesta crede că poate să își atingă țintele.

Mai ales că gruparea de pe Camp Nou rămâne o variantă atratcită pentru mulți fotbaliști. Nu mai este Messi, dar Xavi promite să contruiască o nouă echipă importantă, care să se lupte la titlu și pentru câștigarea Ligii Campionilor. Noul tehnician al trupei blaugrana vrea întăriri din Premier League.

Primul star pe care Xavi îl așteaptă la Barcelona. Pep Guardiola poate fi cheia transferului

Xavi a anunțat că are mare încredere în tinerii pe care i-a găsit la echipă. Pedri, Gavi sau Ansu Fati au un potențial uriaș și vor fi jucători de clasă mondială. Dar antrenorul vrea să adauge și oameni cu experiență, campioni care au câștigat trofee și care pot ajuta tinerii să evolueze. Deja veteranul Dani Alves a semnat cu clubul și fundașul dreapta brazilian este văzut drept un mare câștig, chiar dacă are 38 de ani.

Principala țintă o reprezintă, însă, Raheem Sterling, jucătorul celor de la Manchester City. La 26 de ani, Sterling a cucerit deja titlul în Premier League și a jucat și o finală de Liga Campionilor. Dacă în anii trecuți, era un om de bază în sistemul gândit de Pep, acum lucrurile nu mai stau la fel. Englezul și-a pierdut statutul de titular și ar putea fi tentat de o altă provocare. Sterling ar vrea un alt campionat și Barcelona s-ar potrivi perfect. Xavi îl vrea pentru tehnica și viteza lui și s-ar adapta sistemului gândit de fostul mijlocaș.

Jucătorul valorează în jur de 60 de milioane, dar Barcelona speră să îl obțină împrumut, din iarnă. Englezii nu sunt fericiți de această variantă, dar Pep Guardiola ar putea da o mână de ajutor fostului său club. Mai ales că și fotbalistul este atras de a juca pe Camp Nou. Barcelona ar urma să îl cumpere la vară, când va putea dispune de un buget de transferuri mai mare.

Și un star de la Liverpool este pe lista lui Xavi

Thiago Alcantara ar putea reveni și el la clubul unde s-a lansat. Mijlocașul a fost cedat ușor de Barcelona și a devenit, la Bayern, unul din cei mai buni jucători din lume, pe postul lui. La Liverpoo, însă, nu s-a impus. Nici problemele fizice nu l-au ajutat, iar Xavi ar încerca să îi ofere o cale de „scăpare” din Anglia.

Thiago ar fi înlocuitorul perfect pentru veteranul Busquets. În plus, le-ar oferi lui Pedri, De Jog sau Gavi, libertatea de a urca mai mult în atac, unde să ajute cu goluri și prin tehnica lor.

Urmăriți Playsport.ro și pe