Maria Ceplinschi e noul diamant al gimnasticii din România. Ce performanță a reușit copilul de 16 ani

Moldoveanu Camelia / 16.10.2021, 16:06
Maria Ceplinschi e noul diamant al gimnasticii din România. Ce performanță a reușit copilul de 16 ani

Maria Ceplinschi, singura gimnastă din România care o să participe la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu (Japonia), are doar 16 ani. Marian Drăgulescu o să fie și el prezent în această competiție, bifând cea de-a 14-a participare. Mondialele au loc în perioada 18 – 24 octombrie.

Noua senzație de gimnasticii din România

La doar 16 ani, Maria Ceplinschi face primii săi pași în seniorat reprezentând România la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu. Ea este noua senzație a gimnasticii de la noi și singura care a îndeplinit toate condițiile impuse de această competiție.

Federația Română de Gimnastică i-a urat succes sportivei printr-un mesaj postat pe Facebook:

Maria Ceplinschi este optimistă înainte de calificările de luni de la Campionatul Mondial de gimnastică de la Kitakyushu. Sub privirile antrenorului Lucian Sandu, Mara a început antrenamentul pe podium la sol și l-a încheiat la sărituri.

«M-am simțit foarte bine, aparatele sunt bune, iar sala îmi place foarte mult. Deși este o experiență nouă, nu îmi este teamă și îmi doresc să fie un mondial cu reușite»- a spus Mara după antrenament.

Ea va intra în concursul de calificare luni, 18.10, ora 12.30 (ora României), în cea de a 7-a subdiviziune.
Aflat pentru a 14-a oara la campionatele mondiale, Marian Drăgulescu va concura în calificări în cea de-a 5-a subdiviziune.”, a fost mesajul FRG.

Lucian Sandu, antrenorul Mariei Ceplinschi, are foarte mare încredere în eleva sa. El subliniat faptul că românca o să lupte de la egal la egal cu cele mai bune gimnaste din lume.

Sperăm că Mara va ajunge în finala de la individual compus și apoi să se claseze pe un loc bun. Va concura alături de cele mai bune gimnaste, este încă mică, are și emoții. E si normal, dar cu cât va avea mai multe concursuri importante la care va merge emoțiile vor dispărea”, spune Lucian Sandu.

Marian Drăgulescu rupe orice barieră

Singurul gimnast român calificat la aceeași competiție este Marian Drăgulescu. La 40 de ani, el bifează a 14-a prezență la Mondiale. Aceasta s-a calificat după ce a obținut aurul la Campionatele Naționale de la București 2021.

Dacă Maria va concura în premieră la un campionat mondial, pentru Marian Drăgulescu este cea de-a 14 prezență la una dintre cele mai importante competiții ale gimnasticii.
Însoțiți de antrenorii Lucian Sandu și Ștefan Gal, Maria și Marian sunt singurii gimnaști români care au îndeplinit criteriile stabilite de Federația Română de Gimnastică. Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu și Antonia Duță nu au făcut deplasarea din motive medicale.
Federația Române de gimnastică le dorește mult succes.”, a mai scris pe Facebook FRG în urmă cu câteva zile.