Mario Iorgulescu s-a spovedit la 3 ani după teribilul accident. Ce a transmis familiei îndoliate: „Pot să fac o promisiune”

Andrei Alexandra 15.11.2022, 18:48
Mario Iorgulescu s-a spovedit la 3 ani după teribilul accident. Ce a transmis familiei îndoliate:  „Pot să fac o promisiune”

Mario Iorgulescu, fiul președintelui de la Liga Profesionistă de Fotbal, Gino Iorgulescu, a vorbit în premieră după tragicul accident auto pe care l-a produs în anul 2019. Fiul șefului LPF a avut un mesaj către familia îndoliată.

Mario Iorgulescu, primele declarații de după tragicul accident auto. „Am plâns un an și jumătate, în fiecare zi, în hohote”

Pe 8 septembrie 2019, într-o seară de duminică, Mario Iorgulescu a fost implicat în tragicul accident auto care i-a schimbat viața în anii ce au urmat.

Fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, a condus cu o viteză foarte mare automobilul său marca Aston Martin și a pierdut controlul asupra volanului pe Șoseaua Chitilei. Mașina a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de un alt autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani.

Din nefericire, tragicul accident a dus la moartea bărbatului care a fost izbit de mașina lui Mario Iorgulescu.

Ulterior, fiul lui Gino Iorgulescu ar fi fost depistat cu o alcoolemie de 1,96 g/l în sânge. În acest context, autoritățile l-au trimis în judecată sub acuzația de omor.

Revenind în prezent, Mario Iorgulescu a ales să rupă tăcerea după aproape trei ani și a făcut o serie de declarații:

„Am plâns un an și jumătate, în fiecare zi, în hohote. Nu am încercat să vorbesc vreodată cu familia victimei. Dar aș vrea să le transmit ceva, să îmi cer scuze. Vreau să le spun întâi condoleanțe. Chiar sunt sincer. Dar vreau să le spun că oamenii mai și greșesc.

Vreau să le spun că aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală. Nu pot să dau timpul înapoi, dar pot să le fac o promisiune. Voi avea grijă de acei copii, nu le va lipsi nimic, niciodată, mă voi ocupa personal eu și familia mea.

Voi face tot posibilul să nu ducă lipsă de nimic, chiar știu că le este greu fără tată, mi-aș fi dorit să nu se întâmple asta”, a declarat Mario Iorgulescu, potrivit Fanatik.

Mario Iorgulescu nu vrea să revină în România

La câteva săptămâni după accident, Mario a fost dus de către părinți în Italia, de unde nu s-a mai întors. Fiul lui Gino Iorgulescu susține că vrea să rămână în Italia, unde spune că se tratează de mai multe probleme medicale:

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia.

Sunt în Italia, într-o clinică psihiatrică. Am o leziune la lobul frontal, medicii spun că e de când eram copil, de când am căzut în cap. Nu mă simt deloc bine, abia pot să stau. Sunt înconjurat, aici, de oameni cu probleme psihice. Nu am cu cine să vorbesc, am momente când o iau razna.

Preferam să fiu la pârnaie, era mai simplu decât aici, dar să fiu sănătos. Aveam cu cine să vorbesc măcar, trecea timpul mai repede decât aici.

Fac terapie tot timpul, medicamentație, mă ajută să stau pe linia de plutire, dar tot nu e bine. Mi se agravează constant situația. Mie mi-a fost descoperită acea leziune pe lobul frontal al creierului.

Am făcut aici și terapie cu magneți și cu electroșocuri. Din ce știu, problemele mele medicale nu pot fi tratate în România… Și nu aș vrea să sfârșesc într-un spital de nebuni”, a mai adăugat Mario Iorgulescu.

Ce spune despre judecarea procesului

Avocații lui Mario Iorgulescu au depus o cerere de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.

„Sper să se judece corect, să nu fie judecat după statut, după nume sau după ce am făcut în trecut. Îmi asum acea greșeală, dacă vor să mă condamne, o să fac și închisoare. Dar nu cred că merit 20 de ani de închisoare pentru acea greșeală și pe care o regret. O viață e pierdută deja, sper să nu o nenorocească și pe o a doua.

Am niște bani pe lună pe care îi bagă ei (părinții, n. red.) într-un cont de aici și primesc ajutoare din partea statului italian. Asta mă mai ajută ei pentru cumpărături și ce mai îmi trebuie. Dar, în rest… Nu pot lua hotărâri, nu pot pleca din clinică fără acordul tatălui meu, are tutelă totală acordată de statul italian”, a mai adăugat Mario Iorgulescu.

Bărbatul care a decedat în urma accidentului produs de Mario Iorgulescu era tatăl a doi copii, o fetiță și un băiețel, ambii cu vârstele sub zece ani.