Vești proaste pentru Mario Iorgulescu. Decizie de ultimă oră a Ministerului Justiției în cazul fiului lui Gino Iorgulescu

Bădulescu Silvian 08.01.2022, 14:04
Vești proaste pentru Mario Iorgulescu. Decizie de ultimă oră a Ministerului Justiției în cazul fiului lui Gino Iorgulescu

Ministerul Justiției a emis un comunicat care conține informații despre procedurile de extrădare a mai multe persoane din România. Pe această listă se regăsește și numele lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cazul lui Mario Iorgulescu, urmărit în continuare de Ministerul Justiției

În septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a provocat un accident mortal. La volan, el a pierdut controlul mașinii, având o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și 1,76 g/l alcool la cea de-a doua testare. Mai mult, acesta se afla și sub influența halucinogenelor, omorând un bărbat aflat la volanul unui Audi, tată a doi copii.

La două săptămâni după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, unde se află și în prezent. Se pare că starea acestuia, conform medicilor, prezintă îmbunătățiri din momentul internării. Acesta a fost, pentru o perioadă, în comă și conectat la aparate, dar, ulterior, starea de sănătate s-a îmbunătățit.

La finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.

Ministerul Justiției a transmis că urmărește în continuare cazul lui Mario Iorgulescu. Conform autorităților, acesta este în continuare internat într-un spital din Italia. Următorul termen stabilit este pe data de 31 mai 2022, fiind așteptat rezultatul unei noi expertize cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Ministerul Justiției a emis un comunicat referitor la cazul lui Mario Iorgulescu

„După condamnarea definitivă, instanța de executare a emis un nou Mandat European de Arestare în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, conform hotărârii pronunțate împotriva sus-numitului. Ministerul Justiției asistă autoritățile implicate în procedură.

Judecătoria Sectorului 3 a emis un alt mandat european de arestare cu privire la aceeași persoană și care se află pe rolul instanței din Milano, în Italia. Se așteaptă rezultatul expertizei, care să stabilească dacă Iorgulescu, în prezent internat, după o primă suspendare a judecății pentru 6 luni, are capacitatea de a înțelege, de a voi și de a sta în judecată. termenul pentru ambele proceduri este 31.05.2022. Procedură în curs” se arată în comunicatul emis de Ministerul Justiției, conform celor de la News.ro.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe