Document de impact din cazul Iorgulescu. Informații din culisele procesului care îl vizează pe fiul președintelui LPF

Andrei Alexandra 22.06.2022, 17:40
Document de impact din cazul Iorgulescu. Informații din culisele procesului care îl vizează pe fiul președintelui LPF

Fiul președintelui LPF, Mario Iorgulescu, va rămâne în Italia. Autoritățile din străinătate au decis că băiatul lui Gino Iorgulescu nu este capabil să participe la procesul din România.

Pe 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise. Acesta a condus haotic prin București, a atins peste 200 km/h, iar cursa s-a terminat cu un accident mortal. Un bărbat în vârstă de 24 de ani a murit pe loc după ce bolidul lui Iorgulescu Jr, marca Aston Martin, l-a lovit frontal.

Accidentul s-a produs pe Șoseaua Chitilei. Victima se afla pe contrasens, unde circula regulamentar. Acul vitezometrului s-a oprit la 240 km/h în cazul mașinii lui Mario Iorgulescu.

Italienii l-au declarat pe Mario Iorgulescu persoană cu handicap

Mario Iorgulescu a intrat în comă după accident. El a fost transportat de urgență la vremea respectivă în Italia, la solicitarea familiei, pentru a fi tratat la o clinică specializată. Între timp a fost emis un mandat european de arestare pe numele lui Iorgulescu, pentru „săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Site-ul Lumea Justiției anunță că autoritățile din Italia refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu. Medicii in Italia l-au declarat pe Iorgulescu persoană cu handicap, deoarece a suferit afecțiuni cerebrale grave. Din acest motiv, Curtea de Apel din Milano refuză extrădarea lui Iorgulescu Jr.

Instanța din Milano nu este de acord ca Iorgulescu să fie judecat, deoarece nu ar avea discernământ în acest moment.

Decizia Curții de Apel din Milano

Gravitatea stării fizice și psihice a lui Iorgulescu Gino Mario a fost constatată și de comisia medico-legală desemnata de INPS care i-a recunoscut lui Iorgulescu Gino Mario, în data de 29.12.2021, invaliditatea totală și incapacitate permanentă de muncă 100% cauzată de ‘tulburare de personalitate, sindrom frontal, tulburare de stres postraumatic’.

Condiția de incapacitate de a participa la proces este considerată ireversibilă fiind exclusă orice posibilitate de îmbunătățire viitoare”, se arată în decizia instanței, conform sursei citate.

Iorgulescu Jr ar fi fost diagnosticat cu tulburare de personalitate, sindrom frontal și tulburare de stres postraumatic. De asemenea, el ar fi încercat în mai multe rânduri să se sinucidă în clinica din Italia. El este urmărit 24/24 și are parte de tratament medicamentos permanent.

Urmăriți Playsport.ro și pe