Marius Șumudică a explodat, după scandalul declanșat de portarul lui CFR Cluj, Otto Hindrich: „Să nu vorbească urât de România”

Robert Zanfir / 05.03.2022, 21:40
Marius Șumudică a explodat, după scandalul declanșat de portarul lui CFR Cluj, Otto Hindrich: „Să nu vorbească urât de România”

Marius Șumudică a răspuns promt, după ce Otto Hindrich a declarat în presa maghiară că a fost la un pas de a fi dat afară de la CFR Cluj, pentru că nu ar fi fost în grațiile antrenorilor. Mai mult, favoritul lui Dn Petrescu s-a plâns de atmosfera de la echipă.

Otto Hindrich (19 ani) a devenit, cu sau fără voia sa, subiectul unui scandal la CFR Cluj. Portarul titular al campioanei CFR Cluj a spus pentru kronicaonline.ro că visează să joace într-o zi pentru o echipă din campionatul Ungariei. În plus, tânărul portar s-ar fi plâns de atmosfera de la echipă, dar și de faptul că Marius Șumudică l-ar fi trecut pe lista neagră, la începutul acestui sezon.

Marius Șumudică a explodat, după scandalul declanșat de portarul lui CFR Cluj, Otto Hindrich: „Să nu vorbească urât de România”

Marius Șumudică spune că nu s-a pus problema renunțării la jucător. Fostul antrenor de la CFR Cluj are de partea sa și un exemplu. L-a scos din lot pe Chipciu, pentru a-i face loc portarului născut la Cluj.

„Băiatul se referă la atmosfera din prezent de la CFR, nu la ce a fost! În momentul în care am ajuns eu la Cluj nu aveam antrenor cu portarii. La echipă erau deja Daniel Tudor și încă un băiat. Ei îl cunoșteau foarte bine și nu s-a pus problema să fie îndepărtat din lot.

La mine nu a ajuns o astfel de informație vreodată. El n-ar trebui să vorbească urât de România pentru că n-a fost vreodată discriminat! Să ne aducem aminte de conflictul cu Chipciu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români! În acel moment l-am scos din lot pe Chipciu și l-am păstrat pe Hindrich!”, a spus Șumudică pentru ProSport.

Otto Hindrich, în presa maghiară: Am fost crescut 100% în spirit maghiar

Portarul Otto Hindrich (19 ani) a oferit un interviu în presa din Ungaria, unde a declarat că există multă presiune la CFR Cluj, campioana României.

„Este o atmosferă rece și există presiune și există multă presiune. Jucătorilor nu le pasă cine este în echipă, ci doar să fie cei mai buni coechipieri. Ori de câte ori fac o greșeală, mă privesc urât și mă ceartă.

Nu e vorba că nu mă plac. Mă plac și încearcă să mă ajute, dar când există o astfel de situație mă ceartă. De exemplu, după meciul cu FCSB. Există multă presiune la CFR.

„Cred că fotbalul maghiar ar fi un pas înainte, pentru că acolo este o altă lume. Am fost acolo de două ori în probe, când eram mic. Sunt atras să joc în Ungaria, dar aș prefera să joc pentru Puskas și Ferencvaros. Ar fi un pas înainte.

Dar vreau să joc cât mai mult aici, la CFR Cluj, iar apoi mă voi gândi la lucruri de genul acesta. Am fost crescut 100% în spirit maghiar, dar nu vreau ca această problemă să fie ridicată în presa românească. Nu sunt sigur că le-ar plăcea răspunsul meu sau atitudinea mea.

În vară a fost un antrenor cu portarii care nu mă plăcea foarte mult și mi-a spus să plec, că nu am ce căuta aici (n.r Daniel Tudor, în mandatul lui Marius Șumudică). Antrenamentele nu mergeau bine pentru că este dificil după accidentare. Dar apoi lucrurile s-au schimbat, a venit Dan Petrescu și lucrurile au luat-o în altă direcție”, a spus Otto Hindrich.