Marius Șumudică s-a implicat și el în cazul neconvocării lui Ianis Hagi la națională. “Dacă ai vergeturi pe funduleț de la bancă…ce să mai…”

Catinca Giosanu 19.03.2023, 15:39
Marius Șumudică s-a implicat și el în cazul neconvocării lui Ianis Hagi la națională. “Dacă ai vergeturi pe funduleț de la bancă…ce să mai…”

Marius Șumudică se implică în scandalul neconvocării lui Ianis Hagi la echipa națională de fotbal a României. Tehnicianul care și-a anunțat retragerea din antrenorat a spus că îi înțelege punctul lui Gheorghe Hagi, dar îi dă dreptate și lui Edi Iordănescu.

Marius Șumudică, despre cazul neconvocării lui Ianis Hagi

Gheorghe Hagi a contestat selecția lui Edi Iordănescu pentru meciurile României cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificări la EURO 2024. Marius Șumudică este la asentimentul lui. Oficialul a spus că fiul ”Regelui” este un jucător bun, însă crede că și el ar fi procedat la fel dacă ar fi fost în locul lui Edi Iordănescu.

Nu mă interesează, fiecare are opinia lui. Pe Gică îl înțeleg, este tată, în primul rând. Ianis e un jucător bun, un jucător care poate avea nevoie de ajutor în aceste momente și cred că în alte țări așa s-ar fi procedat, cred că în alte țări așa s-ar fi procedat. În același timp, Edi are nevoie de jucători valizi, care au meciuri în picioare, jucători care joacă la echipa de club și care probabil să fie 100%.”, a declarat Marius Șumudică, conform sport.ro.

“Dacă ai vergeturi pe funduleț de la bancă…ce să mai…”

Marius Șumudică îl înțelege pe de o parte și pe Edi Iordănescu. Oficialul spune că echipa națională trebuie să fie formată din jucători care dau totul pe teren și care nu petrec prea mult timp pe bancă.

Asta trebuie să fie echipa națională, echipa națională trebuie să fie formată din jucători la care te uiți: ‘Duminică ce a făcut? Nu a jucat? Stai, mă, acasă’. Dacă ești pe bancă și rupi banca și când te duci la duș ai vergeturi pe funduleț de la bancă..ce să mai.”, a mai spus antrenorul care intenționează să renunțe cât de curând la antrenorat pentru că vrea să se dedice familiei.

De ce n-a fost convocat Ianis Hagi la națională?

Edi Iordănescu a subliniat că a luat personal legătura cu prințul ”Ianis”. Selecționerul susține că i-a explicat pe larg care sunt motivele pentru care a preferat să îl lase acasă.

Echipa naţională vine după o perioadă de secetă şi avem nevoie de linişte atât cât se poate. Ianis avea 64 de minute jucate după 13 luni de pauză. Primul jucător pe care l-am sunat când au apărut discuţiile a fost Ianis Hagi.

Am ţinut în această perioadă legătura cu el, i-am transmis că nu este la capacitate maximă, că noi considerăm că încă mai are nevoie de timp, de sprijin, că suntem alături de el. Dar trebuie să aibă puţină continuitate ca să fie zero riscuri când îl aducem. O formă mai mare de respect şi de susţinere pentru un jucător decât să te sune antrenorul, selecţionerul tău, şi să-ţi dea aceste explicaţii, nu cred că există.”, a punctat Edi Iordănescu.

Cum arată lotul României pentru meciurile cu Andorra și Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Louis Munteanu (Farul | România, 0/0).

Urmăriți Playsport.ro și pe