Măsură drastică impusă de FRF la națională. Ce le este interzis triolorilor în cantonament. “Stăteau până la 4 dimineața!”

Olteanu Ștefan 11.06.2022, 11:18
Măsură drastică impusă de FRF la națională. Ce le este interzis triolorilor în cantonament. “Stăteau până la 4 dimineața!”

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit o măsură drastică impusă de FRF la echipa națională. Până nu de mult, jucătorii convocați la lot își puteau face de cap în cantonament și pierdeau nopțile, susține oficialul Federației Române de Fotbal.

Fără jocuri video în cantonament! Măsură drastică împusă de FRF la națională

Echipa națională de fotbal a României traversează o formă foarte slabă, iar pe seama ultimelor subiecte apărute în jurul primei reprezentative, Andrei Vochin a dezvăluit o măsură drastică impusă de FRF.

Consilierul lui Răzvan Burleanu a încercat să evidențieze faptul că Federația Română de Fotbal face tot posibilul pentru a-i ține pe jucători cât mai concentrați la meciuri, iar recent s-ar fi luat decizia ca aceștia să nu mai fie lăsați cu consolele de jocuri video în cantonament. Oficialul FRF susține că, până nu de mult, „tricolorii” veneau cu PlayStation-ul la echipa națională și pierdeau nopțile:

N-au voie cu PlayStation. E o măsură. Nu mai vii cu el în cantonament, că au mai fost unii care se jucau, stăteau până la 4 dimineaţa. Înainte, nu acum.

Stăteau până la 4-5 dimineaţa şi apoi te întrebai de ce nu joacă. (n.r. – Cu mult timp în urmă?) Acum câţiva ani. Păi, dar ce, la echipele de club nu se merge cu PlayStation?”, a declarat Andrei Vochin, potrivit Orange Sport.

Chiar și în lipsa consolelor de jocuri video, jucătorii lui Edi Iordănescu au părut total ieșiți din formă în primele două meciuri din Liga Națiunilor. România a fost învinsă în deplasările din Muntenegru și Bosnia Herzegovina, scor 0-2, respectiv 0-1.

„Tricolorii” au ocazia de a-și lua revanșa, sâmbătă seara, de la ora 21:45, când o vor întâlni la București pe Finlanda. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

Edi Iordănescu, înaintea celui de-al treilea meci oficial în calitate de selecționer. „Sunt afectat, dar nu dezarmat”

România e ultima în grupa de Liga Națiunilor.

  1. Finlanda – 4P
  2. Bosnia Herzegovina – 4P
  3. Muntenegru – 3P
  4. România – 0P

Înaintea partidei cu Finlanda, programată sâmbătă seară, de la ora 21:45, Edi Iordănescu a recunoscut că este afectat de situația în care e pus. El a devenit primul selecționer din istoria României care nu a obținut o victorie în primele patru meciuri (amicalele cu Grecia și Israel, plus duelurile din Liga Națiunilor cu Muntenegru și Bosnia).

Am datoria să mă gândesc la perspectivă, dacă am fi chemat jucători de 36 de ani, ne-ar fi ajutat acum, dar nu pe viitor când vor avea 40 de ani. Dacă mă interesa momentul sau contractul meu, dar m-am gândit în perspectivă. Îi aduceam, ne bazam pe două acţiuni şi îi dădeam deoparte. Nu era corect nici pentru ei. Construiam ceva, dar practic nu mai puteam miza pe ei.

Dacă apelam la jucători de 38 de ani, spuneam cum construim cu asemenea jucători campania pentru EURO 2024, acela fiind obiectivul. Dacă am acceptat acea clauză înseamnă că am încredere. În rest, îmi asum orice, tragem linie şi vedem. Sunt conştient că acea clauză poate să îmi schimbe viitorul. Sunt tânăr şi o pot lua de la capăt.

Sunt afectat, dar nu dezarmat. Am încredere, lucrurile astea mă motivează şi îmi dau putere. Am vorbit cu jucătorii şi le-am spus că dacă lipseşte ceva, sunt dispus să caut soluţii şi în cea mai adâncâ groapă. Nu vreau să fac promisiuni, dar multe din întrebările de azi le veţi adresa şi următorului selecţioner”, a spus Edi Iordănescu.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45)
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)
Urmăriți Playsport.ro și pe