Maxim și Toșca au aflat cine-l înlocuiește pe Șumudică la Gaziantep. Antrenorul surpriză pregătit de bașkani 

Radu Bordei 18.01.2021, 12:29
Maxim și Toșca au aflat cine-l înlocuiește pe Șumudică la Gaziantep. Antrenorul surpriză pregătit de bașkani 

Maxim și Toșca au aflat cine-l înlocuiește pe Șumudică la Gaziantep. Plecarea antrenorului român a lăsat un gol important pe banca echipei din Turcia. Șumudică a fost unul din principalele motive pentru care echipa și-a depășit limitele și acum se bate la primele locuri împreună cu marile forțe ale campionatului. 

Totuși, din cauza neînțelegerilor cauzate de discuțiile pentru un nou contract, cele două părți au intrat în conflict și s-a ajuns la despărțire. Declarațiile incendiare ale antrenorului i-au inflamat pe șefii grupării și aceștia au decis să întrerupă colabroarea, chiar dacă Șumi oricum pleca la vară.

Maxim și Toșca au aflat cine-l înlocuiește pe Șumudică la Gaziantep. A câștigat titlul în Portugalia, alături de Boloni

Bașkanii de la Gaziantep au căutat un antrenor tot străin și l-au găsit în persoana lui Ricardo Sa Pinto. Fostul internațional portughez a avut o carieră importantă ca jucător. A câștigat campionatul în Portugalia, pe vremea când juca la Sporting Lisabona și era antrenat de Ladislau Boloni.

Ca antrenor Sa Pinto a pregătit destule echipe importante, dar fără rezultate notabile. Braga, Standard Liege și Legia Varșovia se regăsesc înc artea de vizită a lusitanului. Antrenorul portughez a încercat și o aventură în Brazilia. Acolo a pregătit una din echipele de tradiție din America de Sud, pe Vasco da Gama. În 15 meciuri, Sa Pinto nu reușise decât 3 victorii, așa că brazilienii nu s-au supărat să îl vadă că pleacă.

Acum portughezul va trebui să îl înlocuiască pe Șumudică și va semna pe un an jumătate.

Sa Pinto va avea o misiune grea la Gaziantep

Șumudică i-a lăsat o moștenire importantă

Sa Pinto va fi judecat de fani foarte repede. Aceștia s-au obișnuit cu rezultate importante din timpul lui Șumudică. Cu antrenorul român pe bancă, Gaziantep a învins aproape toate marile forțe ale Turciei. Așa că suporterii nu vor aștepta altceva de la noul tehnician.

În plus, portughezul va trebui să îi cucerească pe fotbaliști. Aceștia au fost foarte legați de Șumudică, alături de care au avut evoluții excelente. Mai ales Alex Maxim, care traversează cea mai bună perioadă a carierei. Cu golul marcat împotriva echipei lui Dan Petrescu, Maxim a ajuns la 7 meciuri consecutive în care înscrie. Mijlocașul este unul din motivele principale pentru care Gaziantep se găsește pe podium în Superligă. Așa că Sa Pinto este așteptat să continue în aceeași direcție.

Ce urmează pentru Șumudică?

Antrenorul român ia o pauză înainte să se decidă care va fi următorul pas în cariera lui. Șumudică ar vrea tot în Turcia, dar presa de la Istanbul nu crede că acest lucru mai este posibil. Foarte probabil tehnicianul va pregăti o echipă din spațiul arab, iar în viitorul apropiat ar putea aștepta un telefon de la FRF

Urmăriți Playsport.ro și pe