Meci nebun în preliminariile Champions League. AEK Atena s-a calificat după după două goluri marcate în prelungirile partidei

Cristian Stan 20.08.2023, 09:19

AEK Atena s-a calificat în play-off-ul Champions League, după ce a remizat pe teren propriu, scor 2-2, contra celor de la Dinamo Zagreb. În tur s-a impus formația elenă cu 2-1.

Calificarea a fost una trăită intens de fanii formației din capitala Greciei, cei care au sărbătorit ca la carte golurile marcate de favoriții lor în minutele 90+2, respectiv 90+10.

Un croat a eliminat-o pe Dinamo Zagreb din Champions League

Ziua de sâmbătă este una atipică pentru Champions League, însă la Atena s-a disputat duelul dintre formația locală, AEK, și croații de la Dinamo Zagreb. Meciul a fost programat pentru această dată, deoarece un suporter al grecilor a fost înjunghiat mortal înaintea partidei tur.

Peste 30.000 de fani s-au prezentat, totuși, pe OPAP Arena, în ciuda evenimentului tragic din urmă cu o săptămână. A fost o atmosferă electrizantă atât în tribune, cât și pe gazon, întrucât s-a disputat unul dintre cele mai bune meciuri ale acestei ediții de Champions League.

Învinsă pe teren propriu, Dinamo Zagreb a știut că singura șansă de a se califica în play-off este ca să marcheze cât mai multe goluri în poarta apărată de Stankovic. Zis și făcut, iar în ultimul minut regulamentar al primei reprize, fundașul Sutalo deschidea tabela, cu o execuție simplă, după ce, anterior, portarul gazdelor salvase incredibil o lovitură de cap trimisă din doar câțiva metri.

Tot elevii pregătiți de Biscan aveau să iasă mai bine pregătiți de la cabine, iar în minutul 65 își dublau avantajul. Fundașul stânga, Petkovic, relua sub bară, la colțul scurt, o pasă trimisă de atacantul Petkovic.

La câteva minute distanță de a fi eliminată din cea mai importantă competiție a lumii, campioana Greciei s-a trezit la timp. Intrat în actul secund, argentinianul Araujo puncta pentru 1-2 în al doilea minut de prelungire, grație unui voleu ce l-a lăsat spectator pe Livakovic.

Fix când toți așteptau cele două reprize suplimentare, cei de la AEK aveau să le dea lovitura de grație adversarilor. Gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, în al 10-lea minut de prelungire, una care a fost ratată de atacantul Garcia. Pe respingere, Vida, fotbalist croat, avea să trimită cu capul în poartă, o reușită ce a creat vacarm pe stadion.

AEK Atena va juca în runda următoare din Champions League cu formația belgiană, Antwerp. Manșa tur este programată de data de 22 august, în timp ce returul se va juca 8 zile mai târziu.

Urmăriți Playsport.ro și pe