Mesajul Chinei după ce WTA a decis să suspende toate turneele de tenis organizate pe teritoriul acestei țări

Giosanu Catinca / 02.12.2021, 14:37
Mesajul Chinei după ce WTA a decis să suspende toate turneele de tenis organizate pe teritoriul acestei țări

Dispariția sportivei Shuai Peng a dus la suspendarea tuturor competițiilor de tenis de pe teritoriul Chinei. Reprezetanții WTA au avertizat zilele trecute, că se va ajunge în această situație de-a dreptul dramatică, în cazul în care jucătoarea de tenis nu dă semne de viață.

În cele din urmă, s-a ajuns ca iubitorii sportului alb din China să plătească pentru cele întâmplate cu Shuai Peng. Însă reprezentanții statului chinez se opun vehement măsurilor luate de către Asociația Tenisului Feminin (WTA).

China reacționează în cazul jucătoarei Shuai Peng

WTA, organizaţia care controlează circuitul profesionist feminin de tenis, a ameninţat deseori că se va retrage din China dacă regimul preşedintelui nu face lumină în privinţa situaţiei lui Peng. În urmă cu câteva ori, Asociația Tenisului Feminin a făcut marele anunț. China nu a ezitat să răspundă. Este clar că nimănui nu îi convine ceea ce se întâmplă, dar mulți își fac griji pentru jucătoarea te tenis dispărută.

Liderul mondial Novak Djokovic a afirmat că susține decizia luată de WTA. După câteva ore, a venit și prima reacție a unui oficial chinez. Prin vocea unui purtător de cuvânt al diplomației, Beijingul a acuzat WTA că ”politizează sportul”.

Ne opunem cu fermitate actelor de politizare a sportului.”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

”A suferit presiuni după acuzațiile de abuz sexual făcute”

Alături de multe vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, mai multe state occidentale, printre care Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie, au cerut autorităţilor de la Beijing să facă lumină în privinţa situaţiei lui Shuai Peng, despre care nu a mai existat nicio veste de câteva săptămâni. Și se pare că preşedintele WTA, Steve Simon, nu își va schimba decizia până când nu va apărea Shuai Peng.

Anunţ suspendarea imediată a turneelor WTA din China, inclusiv Hong Kong. Nu văd cum le-aş putea cere jucătoarelor noastre să participe, cu bună ştiinţă, la aceste turnee când Shuai Peng nu poate comunica liber şi, după cum pare, a suferit presiuni după acuzațiile de abuz sexual făcute.”, a scris Steve Simon în mesaj.

Având în vedere situaţia actuală în acest caz, sunt foarte neliniştit în legătură cu riscurile pe care toate jucătoarele noastre şi staff-urile lor şi le-ar lua în cazul în care vom organiza turnee în China în 2022.”, a mai spus oficialul.