Mesajul emoționant al lui Gică Hagi înainte de Muntenegru – România: „Onoare, fericire!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.06.2022, 17:04
Mesajul emoționant al lui Gică Hagi înainte de Muntenegru – România: „Onoare, fericire!”

Gică Hagi a ținut să le transmită un mesaj mobilizator „tricolorilor” lui Edi Iordănescu înaintea meciului din Muntenegru, primul din această ediție de UEFA Nations League. „Regele” a explicat ce reprezintă pentru el echipa națională a României și sentimentele care l-au încercat în momentele în care a evoluat sub tricolor.

Gică Hagi a vorbit despre ce reprezintă pentru el naționala României

Bineînțeles, Gică Hagi nu avea cum să nu menționeze în discursul său Cupa Mondială din 1994, disputată în Statele Unite ale Americii. Atunci, România a obținut cea mai mare performanță din istoria echipei naționale de fotbal, accederea în sferturile de finală. După cum se știe foarte bine, în urma prestației fabuloase din acea vară, generația lui Hagi și Popescu a primit supranumele de „Generația de Aur”.

Onoare, fericire, multe bucurii, emoții, satisfacție și, bineînțeles, împlinire. Multe succese, bucurii multe, momente incredibile. Ne-au făcut pe toți să fim mândri că am reprezentat România.

America (n.r. – Cupa Mondială din 1994) a fost pentru toată generația noastră momentul cel mai înalt, cel mai bun, cel mai mare. Cred că acolo am făcut România să fie mândră”, a transmis Gică Hagi prin intermediul FRF TV.

Partida din Muntenegru reprezintă primul test important pentru Edi Iordănescu pe banca echipei naționale. Este primul meci oficial, după ce în martie România a jucat două amicale. Cu Grecia pe teren propriu și cu Israel în deplasare.

După a informat anterior PlaySport, selecționerul pregătește o formulă de start destul de ofensivă, cel puțin pe hârtie. Este vorba despre un 4-3-3, care se poate transforma ușor într-un 4-1-4-1 pe fază de apărare:

Niță – Rațiu, Chiricheș, Rus, Bancu – R. Marin, Crețu, Olaru – Maxim, Tănase, Mihăilă

„Tricolorii” au primit un nou avertisment din partea selecționerului

La conferința de presă premergătoare meciului de la Podgorica, Edi Iordănescu a subliniat că va fi extrem de atent la ceea ce înseamnă implicarea jucătorilor la antrenamente și, bineînțeles, la jocurile acestea de debut din Nations League. Mai mult, selecționerul a transmis, o dată în plus, că fotbaliștii care nu vor fi la un nivel ridicat de implicare riscă să nu mai fie convocați pe viitor.

Dacă urnele ne-au adus în această grupă, înseamnă că aceasta este valoarea noastră în acest moment. Cum facem ca să ieşim de aici şi să creştem de aici şi să mergem din nou la un turneu final, depinde de noi. De multă muncă în timp şi de conştientizare.

Jucătorii care nu vor da 100% în procesul de antrenament, la jocuri, în cantonamentul echipei, unde nu văd devotament total şi responsabilitate, cu siguranţă voi fi mult mai atent atunci când voi face convocările la acei jucători. Echipa naţională trebuie să arate, începând de mâine, că are viitor!”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă.

Sursă foto: captură YouTube FRF TV

SPECIAL. Dinamo a “ținut” naționala în cei 100 de ani! FCSB a furnizat tricolori pe jumătate cât Steaua, dar în jumătate din timp! Toate echipele românești care au construit naționala all-time!

 

Urmăriți Playsport.ro și pe