Mesajul lui Messi pentru coechipierii săi după ruşinea cu Arabia Saudită! Cum i-a motivat pentru a evita o eliminare prematură din competiţie

George Drafta 23.11.2022, 16:25
Mesajul lui Messi pentru coechipierii săi după ruşinea cu Arabia Saudită! Cum i-a motivat pentru a evita o eliminare prematură din competiţie

Argentina a suferit una dintre cele mai surprinzătoare înfrângeri la un CM. După ce au fost învinsă chiar la partida de debut de selecţionata pregătită de Herve Renard.

Cu toate că a marcat din penalty, Leo Messi nu s-a putut bucura după fluierul final. Saudiţii le-au dat socotelile peste cap sud-americanilor cu două goluri în interval de cinci minute. Iar Argentina este deocamdată singura mare favorită a turneului final care a pierdut primul meci din competiţie. Atmosfera în lotul condus de Lionel Scaloni a fost una apăsătoare după eşecul în faţa alb-verzilor.

În vestiar, nimeni nu a avut puterea să încerce o explicaţie la cald. Însă după ce şocul înfrângerii s-a mai domolit, Messi a luat cuvântul în autocar. Ca un adevărat liber, căpitanul „pumelor” a încercat să îşi încurajeze colegii. „Puricele” le-a cerut responsabilitate mărită. Pentru că în acest moment, selecţionata albi-celeste poate fi eliminată din competiţie în cazul unui nou pas greşit. Cotidianul Clarin a aflat că Messi i-a provocat pe coechipierii săi să îşi arate caracterul în astfel de momente dificile.

Aşa cum au făcut-o şi la ediţia precedentă a Cupei Mondiale, cea din Rusia. În urmă cu 4 ani au obţinut un singur punct după partidele cu Islanda şi Croaţia. Şi au rămas la mâna ultimului meci pentru a obţine prezenţa în faza eliminatorie.

Messi a fost cu capul în pământ după ce a fost învinsă de una dintre outsiderele competiţiei
Messi a fost cu capul în pământ după ce Argentina a fost învinsă de una dintre outsiderele competiţiei

Momentul adevărului

Pentru fotbaliştii lui Lionel Scaloni urmează două meciuri de foc, iar două victorii le pot garanta biletele pentru optimile de finală. Dacă însă, revirimentul nu va fi arătat în jocurile cu Mexic şi Polonia, Argentina va fi părăsi competiţia supremă a fotbalului în faza grupelor, pentru prima oară după 20 de ani. În 2002, în Japonia şi Coreea de Sud termina pe poziţia a treia o grupă cu Anglia, Suedia şi Nigeria. Dacă în faţa colegilor a avut un mesaj mobilizator, în faţa jurnaliştilor Messi nu s-a sfiit să arate cu degetul punctele slabe care au dus la eşecul neaşteptat.

„Am făcut 5 minute slabe, în care am comis erori, iar ei au profitat. Am făcut multe prostii, ne-am panicat și am apelat la centrări multe, așa lucrurile s-au complicat pentru noi. Am văzut că deciziile de ofsaid au fost corecte. Nu am vizionat imaginile, dar dacă golurile au fost nevalidate înseamnă că așa trebuia.

Nu există scuze. Știam că Arabia Saudită e o echipă pe care dacă o lăsăm să joace o să ne pună probleme. Au evoluat bine, la limita regulamentului. Lucrurile se întâmplă cu un motiv. Acum, evident, aveam o singură variantă la meciurile următoare, victorie și victorie”, a declarat Messi, citat de Marca.