Meseria șocantă pe care o are acum un fost jucător al Fiorentinei, cu peste 300 de goluri în carieră! Mutu a marcat de mai multe ori ca el pentru clubul viola

Alex Cazacu 30.07.2023, 14:36
Meseria șocantă pe care o are acum un fost jucător al Fiorentinei, cu peste 300 de goluri în carieră! Mutu a marcat de mai multe ori ca el pentru clubul viola

Incredibil ce a ajuns să facă un fost atacant de la Fiorentina. În vârstă de 49 de ani, Christian Rigano, căci despre el este vorba, lucrează ca zidar pe un șantier din Florența, scrie presa italiană. Pe vremea când era fotbalist avea mii de fani, însă acum a ajuns să le repare acestora casele. De ce a ales să facă asta, puteți afla în continuare.

Meseria șocantă pe care o are acum Christian Rigano, fostul atacant al Fiorentinei

A fost o vreme când, prin golurile sale, Christian Rigano stârnea emoții miilor de fani ai Fiorentinei. Ei bine acele vremuri par să fie de mult apuse. Acum, la 49 de ani, fostul fotbalist lucrează ca zidar pe un șantier din Florența, scriu jurnaliștii de la Corriere della sera. În cadrul unui interviu, pentru sursa citată, legenda fotbalului italian a vorbit despre meseria pe care o practică acum.

Se pare că înainte de a devenit fotbalist, Rigano a fost tot zidar, iar asta o spune chiar el. ”Asta sunt eu: îmi place să construiesc și să repar lucruri. Așa că, din moment ce nu am primit nicio ofertă pentru a antrena, m-am întors la munca mea”, a explicat fostul fotbalist italian.

A marcat sute de goluri

Cu peste 300 de goluri și 520 de meciuri jucate, Christian a jucat la Fiorentina în cei mai dificili ani ai echipei. În urmă cu peste două decenii (în 2002), Rigano a ajuns la Fiorentina. La vremea respectivă, el avea 28 de ani și juca la o echipă din C1, formație care se afla la un pas de promovarea în Serie B.

Meseria șocantă pe care o are acum un fost jucător al Fiorentinei, cu peste 300 de goluri în carieră
Meseria șocantă pe care o are acum un fost jucător al Fiorentinei, cu peste 300 de goluri în carieră

Cu toate acestea, Rigano a luat decizia de a veni la Fiorentina, iar datorită golurilor sale, echipa Viola a reușit să revină în Serie A.

”A fost, în același timp, un moment dramatic. 12 septembrie 2004, la Olimpico: debutez în Serie A, la vârsta de 30 de ani, purtând banderola de căpitan al Fiorentinei, după incredibila lor înviere din Serie C”, a mai spus Rigano, potrivit sursei citate.

Conform jurnaliștilor italieni, pe un perete din Florența încă stă scris: ”Dumnezeu iartă, Riga-no!”. Pentru Fiorentina, fostul fotbalist a înscris nu mai puțin de 62 de goluri. În clasamentul all-time, Rigano i-a depășit pe Roberto Baggio (55 goluri), Claudio Desolati (58), Luciano Chiarugi (59) și Giuseppe Virgili (60). Cu toate acestea, nu a reușit să îl întreacă pe Adrian Mutu în ceea ce privește golurile înscrise pentru Fiorentina (69).

Urmăriți Playsport.ro și pe