Cum a scăpat FCSB de carantină. Becali: ”Asta a făcut Arafat ca să se rezolve!”

Catinca Giosanu 14.01.2021, 22:13
Cum a scăpat FCSB de carantină. Becali: ”Asta a făcut Arafat ca să se rezolve!”

În stilul său caracteristic, Gigi Becali a făcut declarații controversate după ce FCSB a fost exceptată de la carantină. Ce a putut să spună omul de afaceri?

Cum a reușit FCSB să scape de carantină

Evidențiem faptul că FCSB este singura formație din Liga 1 care a avut un cantonament în afara țării, în ciuda măsurilor de restricție impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

În urma acțiunii echipei de fotbal, jurnaliștii de la GSP au solicitat un punct de vedere oficial din partea autorităților din România. Prin acestea se numără Guvernul, Ministerul Sănătății, precum și Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Prima reacție a autorităților a fost că: „Nu am primit nicio solicitare și nu am oferit nicio aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”.

Cu toate acestea, FCSB a ajuns astăzi în România. Mai mult decât atât, se pare că formațiunea a scăpat de orice măsură de carantinare.

Becali: ”Asta a făcut Arafat ca să se rezolve!”

La scurt timp după ce DSP-ul a decis că FCSB nu trebuie să intre în carantină la întoarcerea în țară, Gigi Becali a declanșat primul scandal al anului 2021 în fotbalul românesc.

Ce faci tu e demonic! Ai vrut să influențezi cluburile din Liga 1 ca să facă front comun că Becali nu respectă legile.

Ce treabă aveau celelalte cluburi cu ce a făcut FCSB? Dacă se întorceau jucătorii mei cu două capete sau mai înalți cu 2 metri și jumătate după acest cantonament, atunci, da, ar fi fost de întrebat celelalte cluburi. Repet, e lucru demonic ce ai făcut în ultima săptămână!”, i-a transmis Gigi Becali jurnalistului care a realizat interviul cu privire la carantinarea FCSB-ului.

FCSB a scăpat de carantină
FCSB a scăpat de carantină / Sursa Foto: GSP

”Dacă în lege ar fi scris competiție oficială, atunci nu mai aveam ce face”

”Dacă 15 cluburi nu se duc pentru că sunt unii proști nu înseamnă că noi am fentat legea. Nouă ni s-a permis din start, ni s-a zis așa: dacă stați singuri în hotel, aveți test negativ, călătoriți cu charter, atunci e OK. ”, a mai spus afaceristul român.

Mai mult decât atât, Becali a dat de înțeles că a consultat un avocat înainte ca FCSB-ul să plece în cantonamentul din Turcia.

”Un avocat important mi-a zis că ce nu e interzis de lege înseamnă că e permis. Dacă ar fi scris acolo competiție internațională oficială, da, atunci nu aveam ce să facem! Noi am avut invitație de la baza sportivă unde am stat!”, a adăugat el.

”Noroc că el (nr. Raed Arafat) e băiat deștept, deși eu nu am vreo prietenie cu el, și omul n-a ținut vreo dușmănie la adresa mea. A spus că legea e lege și dacă o respectăm nu avem cum să intrăm în carantină.”, a conchis Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe